Μπανανία

Στην Ελλάδα του 2017 η Δημοκρατία κινδυνεύει. Και αν πολλοί θέλουν να μας πείσουν ότι κινδυνεύει τώρα, από τότε που έσκασε η στρακαστρούκα στον Παπαδήμο, κινδυνεύει από πριν. Από πολύ πιο πριν.

Το περιστατικό που έληξε χθες 1/6 (ευτυχώς αίσια) είναι ένα ακόμα που περιγράφει την κατάσταση στην χώρα μας. Συγκεκριμένα ο “κατηγορούμενος” κατήγγειλε αστυνομική βία και παραλίγο να κλειστεί στην φυλακή.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ένα ωραίο βράδυ του Ιουλίου του 2012 ο Π. Καπετανόπουλος (ο κατηγορούμενος) άκουσε φασαρία από το δρόμο και κατέβηκε από το διαμέρισμά του για να δει τι είχε συμβεί. Αυτό που αντίκρισε -όπως και ο ίδιος είπε απολογούμενος- ήταν έναν μετανάστη με χειροπέδες στο έδαφος και γύρω του τέσσερις άνδρες της ομάδας Δέλτα. Όταν είδε πως ένας από αυτούς πατούσε τον άνδρα στην κοιλιά, διαμαρτυρήθηκε για τη συμπεριφορά, καθώς το άτομο φαινόταν ότι είχε ήδη συλληφθεί.
Το αποτέλεσμα ήταν να ενημερωθεί πως ο μετανάστης ήταν ύποπτος για ληστεία, αλλά και ότι ο ίδιος θα οδηγούνταν στο τμήμα με τις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, της αντίστασης κατά της αρχής και της απόπειρας απελευθέρωσης κρατουμένου. Μάλιστα, την επόμενη ημέρα ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης πρόσθεσε στις κατηγορίες και αυτή της απλής συνέργειας σε ληστεία, με αποτέλεσμα να τέθηκε αυτοδικαίως σε προσωρινή αργία από την εργασία του, μιας και ήταν υπάλληλος στον Ο.Α.Ε.Δ.

Ευτυχώς, σήμερα κατά την ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο τον αθώωσε και από τις υπόλοιπες κατηγορίες. Την ίδια θέση εξέφρασε στην εισήγησή της και η εισαγγελέας της έδρας. Παρόλα αυτά, είναι άλλο ένα περιστατικό του πόσο Δημοκρατία έχουμε και είχαμε…

Γ.Κ.