Ίσως άλλη είναι η σημαντικότερη προσφορά

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου Θωμάς Κουτσουπιάς στη ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο για το μέλλον των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου ανέφερε κάποια πράγματα αρκετά ενδιαφέροντα. Είπε λοιπόν ότι με παρότρυνση του τότε δημάρχου και περιφερειάρχη η Ένωση εκμίσθωσε το κτίριο που προόριζε για ίδια χρήση το εκμίσθωση για να στεγαστεί το Τμήμα ΔΠΦΠ. “Το μετατρέψαμε με 270.000 ευρώ κόστος για να στεγαστεί το τμήμα με απώτερο στόχο την αυτονόμηση του Πανεπιστημίου” είπε ο κ. Κουτσουπιάς και πρόσθεσε “εκείνα τα χρήματα δεν τα πήραμε ποτέ”, θέλοντας προφανώς να υπογραμμίσει την προσφορά της Ένωσης Αγρινίου στο Πανεπιστήμιο.

Οι αναφορές αυτές του Θ. Κουτσουπιά χρήζουν ορισμένων παρατηρήσεων. Αν τα χρήματα που επικαλείται εμπεριέχονταν στο μισθωτήριο συμβολαίο, τότε η Ένωση Αγρινίου μπορεί να τα διεκδικήσει δικαστικά. Αν χάσουμε τα τμήματα από το Αγρίνιο, τουλάχιστον ας μην ζημιωθεί και η Ένωση Αγρινίου. Από το καλοκαίρι του 2009 που η Ένωση Αγρινίου εκμισθώνει στο συγκεκριμένο κτίριο μέχρι σήμερα, σύμφωνα με όσα είναι αναρτημένα στη “Διαύγεια” (δείτε εδώ, εδώ και εδώ) και κάνοντας τους απαραίτητους υπολογισμούς, έχει εισπράξει από μισθώματα ένα ποσό που αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ! Όσο για την αποκάλυψη περί παροτρύνσεων από τους αυτοδιοικητικούς της περιοχής, ας ελπίσουμε οι εν λόγω αυτοδιοικητικοί σήμερα δεν θα τολμήσουν να πουν στην Ένωση Αγρινίου αυτό που είχε πει ο Σημίτης σε όσους έχασαν τα λεφτά τους στο χρηματιστήριο την περίοδο 1999-2000.

Ίσως άλλη να είναι η σημαντικότερη προσφορά της Ένωσης Αγρινίου πέρα από την οικονομική που ισχυρίζεται ο πρόεδρός της και είναι η συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο Πατρών σε μία σειρά από ερευνητικά προγράμματα. Αυτές είναι οι συνεργασίες που δίνουν προστιθέμενη αξία και στις δραστηρότητες της Ένωσης Αγρινίου και στο Πανεπιστήμιο.