Βορίδης: Το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι ηγεμονικό για τη ΝΔ

Ο Βουλευτής Αττικής και Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης επισκέπτεται σήμερα το Αγρίνιο για να πραγματοποιήσει την κεντρική ομιλία στη Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΔ. Νωρίτερα στα γραφεία του κόμματος παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Εκεί ο Μάκης Βορίδης έκανε μια αποτίμηση της κατάστασης μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης από την κυβέρνηση. Ο βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο επαναλαμβανόμενες διαψεύσεις των προσδοκιών μετά από κάθε διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν επέτυχε ούτε τη ρύθμιση του χρέους, ούτε την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση. Θύμισε μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός ετοιμάζονταν να φορέσει και γραβάτα, ωστόσο δεν πέτυχε τη ρύθμιση του χρέους, που αποσαφηνίστηκε ότι θα γίνει μετά το τέλος του προγράμματος και δεν απονομοθέτησε τα μέτρα που είχε προνομοθετήσει, όπως απειλούσε. “Από το 2014 μέχρι σήμερα βρισκόμαστε σε ύφεση και η κυβέρνηση δεν ξεδίπλωσε την αναπτυξιακή της στρατηγική, γιατί δεν είναι αποτελεσματική τώρα η κυβέρνηση, σε κάτι που δύομιση χρόνια έχει αποτύχει;” σχολίασε ο Μ. Βορίδης το νέο αφήγημα της κυβέρνησης. Έφερε μάλιστα ως παράδειγματα της αναποτελεσματικότητας της κυβέρνησης τις περιπτώσεις της εγκληματικότητας στους χώρους των πανεπιστημίων και στις περιοχές όπου ζουν οι Ρομά.

Εκτίμησε ακόμη ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε λαϊκή αναντιστοιχία και επανέλαβε το αίτημα της ΝΔ για εκλογές. Υπεραμύνθηκε δε τη στρατηγική της ΝΔ να ζητά επιτακτικά εκλογές, λέγοντας ότι το αίτημα αυτό βασίζεται στην εκτίμηση πως με την παρούσα κυβέρνηση τα πράγματα για τη χώρα οδεύεουν προς το χειρότερο συνεχώς. Εξήγησε μάλιστα πως οι εκλογές άμεσα θα δώσουν τον απαραίτητο χρόνο στην επόμενη κυβέρνηση, ώστε με την λήξη του Μνημονίου το καλοκαίρι του η χώρα να έχει βγει στις αγορές, διαφορετικά έρχεται το επόμενο Μνημόνιο και την ευθύνη γι΄ αυτό θα έχει η σημερινή κυβέρνηση. Εκτίμησε ακόμη ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι συντριπτικό για τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί όπως είπε ο κόσμος θα τιμωρήσει αυτούς που τον κοροϊδεύουν συστηματικά και που έπαιξαν πάνω στην απελπισία του δίνοντας ενσυνήδειτα ψεύτικες ελπίδες. Το αποτέλεσμα θα είναι ηγεμονικό για τη ΝΔ, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μ. Βορίδης. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως ο βουλευτής της ΝΔ τάχθηκε υπέρ του εμπλέξει η ΝΔ τον λαϊκό παράγοντα απέναντι στη κυβέρνηση, δηλαδή να κατεβάσει τον κόσμο στους δρόμους εναντίον της κυβέρνησης, ωστόσο έσπευσε να πει ότι αυτό θα είναι απόφαση του προέδρου της ΝΔ, που θα κρίνει το χρόνο που πρέπει να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη τύπου του Μ. Βορίδη: