«Δουλειά για όλους» φώναξαν στη Γέφυρα – Χιλιάδες στην πορεία κατά της ανεργίας

Χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στη μεγάλη πορεία – λαϊκή κινητοποίηση που διοργανώνει σήμερα ο Δήμος Πατρέων κατά της ανεργίας με σύνθημα «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα».

Η πορεία έφτασε λίγο μετά τις 11 το πρωί, στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, όπου θα πραγματοποίηθηκαν ομιλίες. Αίτημα των διαδηλωτών “η δουλειά για όλους” καθώς επίσης και για μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, για αύξηση των δαπανών για κοινωνική πολιτική. Αξίζει να σημειωθεί πως πέρα από το αίτημα για ανεργία, επαναδιατυπώθηκε και το αίτημα για μείωση των διοδίων στη Γέφυρα. Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι τις σχεδόν τρεις ώρες που ουσιαστικά διακόπηκε η λειτουργία της Γέφυρας, στο Αντίρριο δημιουργήθηκαν ουρές μερικών χιλιομέτρων στο πορθμείο των ferry-boat.

“Με αγώνες κατακτούμε τα δικαιώματα μας. Έτσι μόνο μπορούμε να προχωρούμε, η δύναμη βρίσκεται εδώ. Μπορούμε με τον αγώνα και την οργάνωση μας”, ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, προς τους συμμετέχοντες στην πορεία του Δήμου κατά της ανεργίας. Kαι πρόσθεσε : Να γίνει καθαρό ότι συνεχίζουμε στο δρόμο της περσινής πορείας αγώνα που έκανε ο δήμος επίσης κατά της ανεργίας. Όχι γιατί πιστέψαμε ότι με τέτοιες δράσεις θα ανατρέπαμε το κύμα της ανεργίας και της φτώχειας που μας κυκλώνει, αλλά γιατί θέλουμε ο λαός μας να σταθεί όρθιος, να υψώσει τις απαιτήσεις του, να σηκώσει ψηλά το δίκιο του, τις ανάγκες του που και δίκαιες είναι και ρεαλιστικές, να σημαδέψει θαρρετά τον ένοχο, την αστική πολιτική και την εξουσία της.