Συμμετοχή του Επιμελητήριου Αιτωλοακαρνανίας σε Β2Β συναντήσεις του κλάδου βιοοικονομίας και ενεργείας

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Β2Β
ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΒΙΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΟΡΟΥΜ «IFIB 2017», ΣΤΗ ΡΩΜΗ (ΙΤΑΛΙΑ) 5-6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι το “Enterprise Europe Network” διοργανώνει Εκδήλωση Επιχειρηματικών Συναντήσεων με εκπροσώπους επιχειρήσεων και οργανισμών στους κλάδους Βιομηχανικής Βιοτεχνολογίας, Βιοοικονομίας και ενέργειας, στο πλαίσιο του 7ου Ιταλικού Φόρουμ «IFIB 2017», στην Ρώμη (Ιταλία) στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2017.

Το Φόρουμ διοργανώνεται από την «Assobiotec», τον Ιταλικό Οργανισμό για την ανάπτυξη της βιοτεχνολογίας, ο οποίος αποτελεί τμήμα της «Federchimica» – μαζί με το «Innovhub-SSI», το Ιταλικό Κλάστερ Πράσινης Χημείας SPRING και την “Lazio Innova», με σκοπό την ενδυνάμωση του δικτύου βιοοικονομίας στον Ευρω-Μεσογειακό χώρο και την προώθηση των συνεργειών.

Η «Εκδήλωση Επιχειρηματικών Συναντήσεων του ΕΕΝ – IFIB 2017» διοργανώνεται στο πλαίσιο του IFIB Φόρουμ, από τα μέλη της Τομεακής Ομάδας Εργασίας «Περιβάλλον» (Sector Group Environment) του Δικτύου Enterprise Europe Network, της οποίας είναι μέλος το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και Αντένα του το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, και προσφέρει την δυνατότητα να συναντηθούν δυνητικοί εταίροι σε προκαθορισμένες πρόσωπο-με-πρόσωπο διμερής συναντήσεις προκειμένου να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες συνεργασίας στην έρευνα, τη μεταφορά τεχνολογίας και των επιχειρήσεων.
Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «CENTRO CONGRESSI ROSPIGLIOSI» της Ρώμης, όπου θα διεξαχθεί παράλληλα και το Φόρουμ.

Οι βασικός θεματικός άξονας είναι: «Από την βιοτεχνολογία σε νέες πηγές για τις βιομηχανίες» και οι βασικοί θεματικοί τομείς είναι:
• Βιοοικονομία και κυκλική οικονομία
• Ενέργεια και βιοδιυλιστήρια
• Βιομηχανίες βιολογικών προϊόντων
• Επιστήμες ζωής
• Αγρο-τρόφιμα
• Θαλάσσια βιοτεχνολογία

Ποιος μπορεί να συμμετέχει;
• Επιχειρήσεις
• Πανεπιστήμια
• Δημόσια και Ιδιωτικά Τεχνολογικά και Ερευνητικά κέντρα που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της βιομηχανικής βιοτεχνολογίας και την βιοοικονομία.

Διαδικασία συμμετοχής
Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ηλεκτρονικής εγγραφής, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου 2017. Η συμμετοχή δηλώνεται μέσω επικοινωνίας με το αρμόδιο γραφείο του Δικτύου Enterprise Europe Network στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων.
Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία δηλώσεων συμμετοχής από τις ελληνικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται και αναρτηθούν και τα δικά τους προφίλ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, με τη βοήθεια πάντα του συνεργάτη του Δικτύου, οι επιχειρήσεις θα μπορούν, έως τις 2 Οκτωβρίου, να επιλέξουν με ποιες επιχειρήσεις και φορείς θα ήθελαν να συναντηθούν για να μιλήσουν για πιθανή επιχειρηματική συνεργασία. Με τον τρόπο αυτό κάθε επιχείρηση θα γνωρίζει πριν μεταβεί στην Ιταλία πόσες συναντήσεις και με ποιες επιχειρήσεις θα τις πραγματοποιήσει.

Οφέλη συμμετοχής στην εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων (Β2Β)
Μέσω της συμμετοχής στο Β2Β, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα:
• Να συναντηθούν και να μιλήσουν με επιχειρήσεις που ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους
• Να διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους
• Να προχωρήσουν σε επιχειρηματικές συνεργασίες στην Ιταλία
Για τη συμμετοχή και την πραγματοποίηση Συναντήσεων το κόστος καλύπτεται από το Enterprise Europe Network.
Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής καλύπτονται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες.

Σημαντικές ημερομηνίες:
20 Σεπτεμβρίου 2017 Προθεσμία εγγραφής και υποβολής Επιχειρηματικών προφίλ συνεργασίας
29 Αυγούστου –
20 Σεπτεμβρίου 2017 Επιλογή online διμερών Συναντήσεων με ξένες εταιρίες
20 Σεπτεμβρίου 2017 Προκαταρκτικό Χρονοδιάγραμμα Συναντήσεων
5-6 Οκτωβρίου 2017 Διμερείς Επιχειρηματικές Συναντήσεις Β2Β

Διαδικασία συμμετοχής στην εκδήλωση Επιχειρηματικών Συναντήσεων
Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο της Antenna Enterprise Europe Network στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας κ. Ρόμπολα Γεώργιο, τηλ. 2641074531, email: grombol@epimeltol.gr ή την υπεύθυνη του Enterprise Europe Network Ιωαννίνων κα Ζέρβα Άννα, τηλ. 2651076589, email enterprise-europe@cci-ioannina.gr .