Εσωτερικής κατανάλωσης συζήτηση για το Πανεπιστήμιο

Στα απόνερα της ημερίδας που διοργανώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα για την αυτονόμηση των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου, στην αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου θίχτηκε ακροθιγώς το θέμα του Πανεπιστημίου, ωστόσο ήταν αρκετή η συζήτηση που έγινε για να υπάρξουν εντάσεις και αλληλοκατηγορίες ως προς τη διεκδικητικότητα του δήμου Αγρινίου.

Το θέμα τέθηκε από την πλευρά του πρώην δημάρχου Παύλου Μοσχολιού με διάθεση επικριτική προς τον δήμαρχο Γ. Παπαναστασίου. Ο Π. Μοσχολιός εκτίμησε ότι ο δήμος είναι ουραγός στην υπόθεση του Πανεπιστημίου και ενώ όλοι ανησυχούν “η δημοτική αρχή είναι στον κόσμο της” είπε χαρακτηριστικά. Εκτίμησε ακόμη ότι η αδράνεια της δημοτικής αρχής είναι αυτή που έδωσε χώρο στους επιχειρηματίες και τους δημοσιογράφους να πάρουν πρωτοβουλίες επί του θέματος. Μάλιστα καυτηρίασε τα συγχαρητήρια που έδωσε ο Γ. Παπαναστασίου στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σε ορισμένους βουλευτές του νομού που συμμετείχαν σε συσκέψεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στο Υπ. Παιδείας. Αρνητικό ήταν το σχόλιο του Π. Μοσχολιού και για την επιστολή του δημάρχου στον Πρωθυπουργό για το θέμα, λέγοντας ότι αντέγραψε σε αυτήν σημεία της ομιλίας του στην συγκέντρωση που έγινε το 2013 ενόψει της ψήφισης τότε του “Σχεδίου Αθηνά”.

Ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου σήκωσε το γάντι και θύμησε στον Π. Μοσχολιό ότι επί των ημερών του χάθηκε η αυτονομία του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, ενώ εκτίμησε ότι εκείνη την περίοδο ο Π. Μοσχολιός περίμενε κοινό χρίσμα από τους προηγούμενους συγκυβερνώντες. Εξήγησε μάλιστα ότι η επιστολή στον Πρωθυπουργό έγινε λόγω των παλινωδιών, όπως χαρακτηριστικά είπε, των Υπουργών και πρόσθεσε πως το θέμα του Πανεπιστημίου είναι πια ζήτημα πολιτικής και κυβερνητικής επιλογής και όχι θέμα υπουργού.

Στη διένεξη παρενέβη και ο επικεφαλής της “Ανατροπής Τώρα” Δ. Τραπεζιώτης κατηγορώντας τον δήμαρχο Αγρινίου ότι δεν διεκδίκησε όσα αποφάσισε το 2015 το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου. Ενώ κατηγόρησε τη δημοτική αρχή που ο δήμος δεν έχει κάνει συνεργασίες με τα τμήματα του Πανεπιστημίου, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα τις ευκαιρίες έδινε το πρόγραμμα LIFE, στο οποίο δεν κατατέθηκαν προτάσεις από τον δήμο Αγρινίου. Από την πλευρά του όμως ο Γ. Παπαναστασίου εκτίμησε πως η αντίδραση του Δ. Τραπεζιώτη οφείλεται στην ενόχλησή του από την επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό.