Η άκυρη απόφαση και το… “αίνιγμα” Κωνσταντάρα

Ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η απόφαση του δήμου Θέρμου σχετικά με τη διαδικασία εκτέλεσης του έργου για τη διαμόρφωση του προαυλίου χώρου του Γυμνασίου Θέρμου. Σε ανακοίνωσή της η μείζονα αντιπολίτευση του δήμου Θέρμου με επικεφαλής τον Θ. Κασόλα σχολιάζει το θέμα ουσιαστικά επιρρίπτοντας την ευθύνη στη δημοτική αρχή, ωστόσο μία αινιγματική ανάρτηση του δημάρχου Θέρμου Σπ. Κωνσταντάρα στα social media για το ίδιο θέμα που υπόσχεται πως σύντομα “θα τρίβουν τα μάτια” τους κάποιοι, σχολιάζεται ήδη έντονα στο Θέρμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αντιπολίτευσης:
Η παράταξη της αντιπολίτευσης στον Δήμο Θέρμου ενημερώνει για την ακύρωση της υπ’ αριθ. 59/2017 απόφασης της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Θέρμου που αφορούσε και τον καθορισμό του τρόπου εκτέλεσης του έργου «Διαμόρφωση προαυλίου χώρου Γυμνασίου Θέρμου» με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, προϋπολογισμού 215.000 €.

Πρόκειται για μια εξαιρετική διαδικασία η οποία χρησιμοποιείται όταν πρόκειται για κατεπείγουσα και έκτακτη ανάγκη. Ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις μόνο, γιατί η μη δημοσίευση της προκήρυξης ενός έργου, δεν εξασφαλίζει ούτε τον μέγιστο δυνατό ανταγωνισμό καθότι δεν μπορεί να συμμετέχει όποιος έχει τα τυπικά προσόντα μιας και δεν το γνωρίζει ούτε και το δημόσιο χρήμα, μιας και οι πολλές συμμετοχές ενδιαφερομένων στο διαγωνισμό και ιδιαίτερα στη μνημονιακή περίοδο που διανύουμε, δίνουν μεγάλες εκπτώσεις. Η καθυστέρηση ανοιχτού διαγωνισμού που οφείλεται σε ευθύνη της αναθέτουσας αρχής δεν είναι στοιχείο για προσφυγή σε τέτοιου είδους αναθέσεις έργων. Εμείς από τότε που ήρθε στη οικονομική επιτροπή δηλ. στις 26/05/2017 προτείναμε ανοικτό διαγωνισμό. Με παρόμοιο σκεπτικό το ίδιο πρότεινε και η κ. Λαγιοπούλου Κομποτού, μέλος της πλειοψηφίας.

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ με την υπ’ αριθ. 126480/22-06-2017 απόφασή του απέρριψε αυτό που ψήφισαν ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Κωνσταντάρας και τρεις ακόμη δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, δηλαδή ανάθεση έργου προϋπολογισμού 215.000 € με διαπραγμάτευση και όχι με ανοιχτό διαγωνισμό. Το σκεπτικό του ελεγκτή νομιμότητας στηρίχτηκε, στο ότι ο κύριος του έργου είχε εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή του με την υπ’ αριθ. 4300/9-2-2017 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, δηλαδή διάστημα κατά το οποίο θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει τη διαδικασία του διαγωνισμού.Άλλη μια απόφαση της πλειοψηφίας ακυρώνεται για λόγους νομιμότητας.
Συνεχίζουμε με γνώση και σεβασμό το έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανάρτηση του Σπ. Κωνσταντάρα στο facebook
Πανηγυρίζει επειδή δεν θα γίνει μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με την διαδικασία του” διαγωνισμού με διαπραγμάτευση” το προαύλιο του Γυμνασίου Θέρμου, αφού είναι κατεπείγον έργο για την ασφάλεια των μαθητών, ΕΚΕΙΝΟΣ, που πήρε με έκπτωση 0 %, δια “απευθείας αναθέσεως” την διαμόρφωση του ΚΕΠ ΘΕΡΜΟΥ 70.000 ΕΥΡΩ, εκατοντάδες αναθέσεις με 0 % έκπτωση και πολλά άλλα έργα με έκπτωση από 5 έως 10% ύψους που σύντομα “θα τρίβουν τα μάτια” τους κάποιοι.
Η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον… Αναμείνατε!