Οι ταινίες των Όσκαρ στον “Ελληνίς”: La la Land – Manchester by the Sea – Moonlight

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος ΄΄ΕΛΛΗΝΙΣ΄΄ την Πέμπτη 29 Ιουνίου έως τη Τρίτη 4 Ιουλίου 2017 προβάλει τις ταινίες των Όσκαρ.
29-30/6: La la Land
1-2/7: Μια Πόλη Δίπλα στη θάλασσα – Manchester by the Sea
3-4/7: Moonlight

ώρα προβολής 21:30

lala-landLa La Land
Σκηνοθεσία: Ντάµιεν Σαζέλ
Πρωταγωνιστούν:Ράιαν Γκόσλινγκ, Έµα Στόουν, Ρόζµαρι Ντεγουίτ, Τζον Λέτζεντ
Ένας πιανίστας της τζαζ και µια σερβιτόρα που θέλει να γίνει ηθοποιός ερωτεύονται, συνεχίζοντας να κυνηγούν τα όνειρά τους στο σύγχρονο Λος Άντζελες.Ο σκηνοθέτης του «Χωρίς Μέτρο» θυµάταιτα µιούζικαλ της χρυσής εποχής και µε φαντασµαγορικά µεταµοντέρνο, γήινο καιονειρικό τρόπο διασκευάζει άλλο ένα γλυκόπικρο success story µε φόντο τονκόσµο του θεάµατος.
Όσκαρ σκηνοθεσίας Α΄ γυναικείου ρόλου, ∆ιεύθυνση φωτογραφίας, Πρωτότυπης µουσικής, Πρωτότυπου τραγουδιού & Καλλιτεχνικής διέυθυνσης.

Manchester by the SeaΜια Πόλη ∆ίπλα στη Θάλασσα/Manchester by the Sea
Σκηνοθεσία: Κένεθ Λόνεργκαν
Πρωταγωνιστούν: Κέισι Άφλεκ, Μισέλ Γουί-λιαµς, Κάιλ Τσάντλερ, Λούκας Χεντζ
Ο Λι Τσάντλερ είναι ένας ευερέθιστος µοναχικός τύπος που εργάζεται ως πολυτεχνίτης σε πολυκατοικία της Βοστόνης. Μια µέρα του Χειµώνα, λαµβάνει κλήση που τον καλεί στην πόλη που γεννήθηκε, βόρεια από εκεί που βρίσκεται. Η καρδιά του αδελφού του τον εγκατέλειψε, και µένει αυτός ως κηδεµόνας του 16χρονου ανιψιούτου. Και σαν να µην ήταν αρκετό το χάσιµο του µοναδικού του αδελφού και οι αµφιβολίες περί της νέας του ιδιότητας, η επιστροφή του στα παλιά ανοίγει ξανά τηνπόρτα σε µια ανείπωτη τραγωδία.
Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου & Πρωτότυπου σεναρίου

moonlightMoonlight
Σκηνοθεσία: Μπάρι Τζένκινς
Πρωταγωνιστούν: Ναόµι Χάρις, Μαερσάλα Αλί, Άστον Σάντερς
Η ιστορία ακολουθάει τον Χιρόν απότα παιδικά του χρόνια έως την ενηλικίωση του, και χωρίζει τη περίοδο αυτή σε τρία στάδια. Γεννηµένος την εποχή του πολέµου κατά των ναρκωτικών στη Φλόριντα, τον πρωτοβλέπουµε υπό την πίεση της περιοριστικής οικογενειακής τουζωής, έπειτα στους δρόµους της καταθλιπτικής και βίαιης του συνοικίας και τέλος όταν αναπτύσσει έναν πολύπλοκο δεσµό µε τον καλύτερο τουφίλο.
Όσκαρ καλύτερης ταινίας, διασκευασµένου σεναρίου και Β΄ αντρικού ρόλου για µια συγκινητική ιστορία προσωπικής αναζήτησης κι ένα σκληρό πορτρέτο της σύγχρονης Αµερικής.