Λεπενού: «Μπέρδεψαν» την αγελάδα με το… βόδι!

Ακόμη και τα αρσενικά με τα… θηλυκά ζώα μπέρδεψαν στη Λεπενού Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με στοιχεία, που κατατέθηκαν στη Βουλή.

Αφορμή στάθηκε η ερώτηση προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, από τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Βαρεμένο και την τοπική βουλευτή Αιτωλοκαρνανίας του κυβερνώντος κόμματος, Μαρία Τριανταφύλλου, οι οποίοι έκαναν σχετικό ερώτημα και ταυτόχρονα αίτηση κατάθεσης εγγράφων (ΑΚΕ) στο Κοινοβούλιο.

Ειδικότερα, στο επίσημο έγγραφο και προτού εξεταστούν οι ενστάσεις, επαναλαμβάνεται πως είναι στο 67,9% η απόκλιση που παρατηρήθηκε στη Λεπενού Αιτωλοακαρνανίας, μετά από επιτόπιο έλεγχο κλιμακίου του ΟΠΕΚΕΠΕ, ύστερα από καταγγελίες.Ο έλεγχος αφορούσε 202 κτηνοτρόφους – κατόχους βοοτροφικών εκμεταλλεύσεων, σύμφωνα με τις αιτήσεις, που είχαν καταθέσει για το 2016. Ο συνολικός αριθμός δηλωθέντων ζώων, σύμφωνα με τις αιτήσεις, ήταν 12.974, εκ των οποίων κρίθηκαν μη επιλέξιμα, 8.821 ζώα.

Αυτά τα ζώα κρίθηκαν μη επιλέξιμα, σύμφωνα με το έγγραφο διότι:
Απουσίαζαν τα ενώτια
Δεν είχαν ίδια ηλικία τα δηλωμένα ζώα, με αυτά που αναφέρονταν στη δήλωση στο ΟΣΔΕ.
Δεν είχαν ίδιο φύλο, τα ζώα, που εμφανίστηκαν κατά τον έλεγχο, με τα δηλωμένα.
Απουσίαζαν τα διαβατήρια των ζώων
Δεν είχε καταχωρηθεί η μεταβολή στο ζωικό κεφάλαιο στην Κτηνιατρική Βάση Δεδομένων
Δεν υπήρξαν ούτε καν χειρόγραφα μητρώα για μεταβολές στην εκμετάλλευση σε ό, τι αφορά στο ζωικό κεφάλαιο.
Δεν εντοπίστηκαν ζώα στους στάβλους μετά τη λήξη της περιόδου υποχρεωτικής διατήρησης, όπως προβλέπεται, ούτε παραστατικά, που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τυχόν απομάκρυνσή τους.

πηγή : ypaithros.gr