Ένας χρόνος από τα εγκαίνια του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θέρμου με επετειακή τηλεκάρτα

Ένα χρόνο πριν, στις 17 Ιουλίου 2016, εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου. Ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για την πολιτιστική και τουριστική προβολή της περιοχής, όσο και για την τεράστια σημασία που έχει η ύπαρξη ενός σύγχρονου και κατάλληλου χώρου για την ανάδειξη της πλούσιας ιστορικής κληρονομιάς αυτού του τόπου.

Στο Μουσείο φιλοξενούνται ευρήματα από το Ιερό του Απόλλωνος Θερμίου, από μικρότερα γειτονικά ιερά, καθώς και ευρήματα από πόλεις-μέλη της Αιτωλικής Συμπολιτείας, που χρονολογούνται από τους προϊστορικούς χρόνους έως και τη ρωμαϊκή κατάκτηση. Αποτελεί δε ήδη σημείο αναφοράς για αρχαιολόγους και αρχαιολάτρες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.Με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από τα εγκαίνιά του, με πρωτοβουλία του Δήμου Θέρμου, κυκλοφόρησε από τον ΟΤΕ τηλεκάρτα με θέμα το Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου. Η τηλεκάρτα απεικονίζει στην μία όψη το έμβλημα του δήμου και στην άλλη το κτίριο του νέου Μουσείου.

Ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας αναφορικά με την παρέλευση ενός χρόνου από τα εγκαίνια του Μουσείου και την κυκλοφορία της θεματικής τηλεκάρτας από τον ΟΤΕ δήλωσε τα εξής: “Με πρωτοβουλία του δήμου κυκλοφόρησε τηλεκάρτα με θέμα το Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου, ενδυναμώνοντας την προβολή του τόπου μας. Ευχαριστώ τον Θέρμιο Γιώργο Παπανικολάου για την συνδρομή του και την κα. Βασιλική Αναστασίου του ομίλου ΟΤΕ για την έκδοση και κυκλοφορία της τηλεκάρτας“.