NOΔΕ Αιτωλοακαρνανίας: Υπουργός & Διοικητής να ασχοληθούν πραγματικά με τα προβλήματα

Με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ σχολιάζει τα συγχαρητήρια του Αναπλ. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στον διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου Δ. Μιχάλη με αφορμή όσα εκείνος ανέφερε στην προ ημερών συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. Η ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανία καταγράφοντας τις ακάλυπτες εφημερίες σε μια μακρά λίστα από ειδικότητες στο νοσοκομείο Αγρινίου καλεί “τον Υπουργό Υγείας, αλλά και το Διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου να ασχοληθούν πραγματικά με τα προβλήματα υγείας του νομού, προκειμένου οι συμπατριώτες μας να λαμβάνουν τέτοιες παροχές υγείας αντάξιες αυτών που πραγματικά δικαιούνται”. Και καταλήγει η ανακοίνωση : “αν δεν ενημερώθηκε ο κ. Πολάκης, οφείλει άμεσα να ζητήσει εξηγήσεις από τον κ. Διοικητή.Αν ενημερώθηκε και παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να επαινεί τον κ. Διοικητή, να αλληλοσυγχαίρονται και να πανηγυρίζουν, τότε και οι δυό τους είναι λίαν επιεικώς ακατάλληλοι και επικίνδυνοι”.

Αναλυτικά :
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες της περιοχής μας και τους νοσηλευόμενους του Νοσοκομείου Αγρινίου κάνουμε γνωστό τα παρακάτω:
Σε όλη τη διάρκεια του κάθε μήνα, δηλαδή των 30 ημερών εφημερεύει:
Δερματολόγος μόνο 5,
Νευροχειρουργός μόνο 7,
Πνευμονολόγος μόνο 7,
ΩΡΛ μόνο 13,
Νευρολόγος μόνο 14,
Οφθαλμίατρος μόνο 18,
Ουρολόγος μόνο 20,
Ακτινολόγος μόνο 20,
Ακτινοδιαγνώστης στον Αξονικό μόνο 20 μέρες και όλες τις άλλες μέρες η εφημερία μένει ακάλυπτη.
– Ο Μαγνητικός Τομογράφος σαπίζει στο υπόγειο.
– Λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού έχει κλείσει ακόμη ένα χειρουργικό τραπέζι και οι ασθενείς περιμένουν σε λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν.
– Πολλές άλλες σημαντικές ειδικότητες όπως Γαστρεντερολόγος, Αιματολόγος κ.λ.π λείπουν παντελώς από το νοσοκομείο.
– Από τους 120 περίπου ασθενείς της μονάδας Τεχνητού Νεφρού που εξυπηρετούνταν μέχρι πριν 3 χρόνια, σήμερα ο αριθμός έχει πέσει στους 45, χωρίς να υπάρχει καμιά προοπτική να αυξηθούν παρόλη τη μεγάλη ζήτηση.
– Στα επείγοντα εξυπηρετούν τους ασθενείς μόνο αγροτικοί ιατροί.
– Στη ΜΕΘ από τους 4 ιατρούς, ο ένας μόνο είναι εντατικολόγος.
– Δεν υπάρχει Μονάδα Εμφραγμάτων για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.
– Στη μονάδα Τεχνητού Νεφρού εφημερεύουν μόνο τις μισές μέρες του μήνα Νεφρολόγοι και τις Κυριακές είναι κλειστή.
– Τα φάρμακα που διατίθενται στο νοσοκομείο και τα αναλώσιμα υλικά, προμηθεύονται με μοναδικό κριτήριο τη χαμηλή τιμή και όχι ως κριτήριο τις ανάγκες του ασθενή και της επιστήμης, με αποτέλεσμα να έχουμε αναμφίβολα αποτελέσματα. Κατά τ’ άλλα μειώσαμε το κόστος!!!
– Για 40-50 ασθενείς υπάρχει στη βάρδια μόνο μια αδελφή.
– Λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού έχει κλείσει ακόμη ένα χειρουργικό τραπέζι και οι ασθενείς περιμένουν σε λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν.
– Με τη συμπεριφορά του κ. Διοικητή προς όλους τους εργαζόμενους επικρατεί αναστάτωση και η εργασιακή ειρήνη έχει διαταραχθεί.
Για όλα τα παραπάνω καλούμε λοιπόν τον Υπουργό Υγείας, αλλά και το Διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου να ασχοληθούν πραγματικά με τα προβλήματα υγείας του νομού, προκειμένου οι συμπατριώτες μας να λαμβάνουν τέτοιες παροχές υγείας αντάξιες αυτών που πραγματικά δικαιούνται.
Αν δεν ενημερώθηκε ο κ. Πολάκης, οφείλει άμεσα να ζητήσει εξηγήσεις από τον κ. Διοικητή.
Αν ενημερώθηκε και παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να επαινεί τον κ. Διοικητή, να αλληλοσυγχαίρονται και να πανηγυρίζουν, τότε και οι δυό τους είναι λίαν επιεικώς ακατάλληλοι και επικίνδυνοι.
Ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι έχουν τεράστια ευθύνη απέναντι στην υγεία των πολιτών!

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε Αιτωλοακαρνανίας
Τσόλκας Φώτιος