Πρέπει να έχουμε και γι’ αυτό άποψη…

Μία μερίδα των μέσων ενημέρωσης της περιοχής μας, τονίζω μία μερίδα, έχουν επίπεδο χαμηλότερο από χαμαιτυπείου και γι΄αυτό έχουν μεριδίο ευθύνης για την υπανάπτυξη της περιοχής.

Το τελευταίο τους κατόρθωμα -πέρα από το να ξερνούν τα κόμπλεξ τους με όσα συμβαίνουν από καιρού εις καιρόν στην ενορία του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου- είναι ότι δημιουργήσαν ένα ντόρο με αφορμή την καταγγελία ενός πολίτη στο facebook. Η καταγγελία λέει ότι αιρετός με διοικητική θέση στο δήμο Αγρινίου παραβίασε το “κόκκινο” σε κάποια διασταύρωση και όταν παρατηρήθηκε από τον καταγγέλλοντα υπήρξε μια φραστική διένεξη των δύο. Μάλιστα η καταγγελία θεωρητικά τουλάχιστον παίρνει μία ακόμη διάσταση, επειδή ο καταγγελθείς τυγχάνει στο επάγγελμα ένστολος. Τώρα, γιατί πρέπει όσοι δεν ήμασταν παρόντες στο περιστατικό να έχουμε άποψη ή να εξάγουμε γενικότερα συμπεράσματα για τη συμπεριφορά κάποιου ακόμη και αιρετού, ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι η καταγγελία ευσταθεί 100%, συμπέρασμα δεν μπορούν να βγάλουν ούτε οι επίσημες Αρχές. Έχουμε μία τροχονομική παράβαση που τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο και αφού δεν ήταν παρούσα η αστυνομία στο συμβάν και αφού δεν υπάρχει κάποιο ποινικό αδίκημα για να χρησιμοποιηθεί το υλικό καμερών ασφαλείας, άρα δεν μπορεί να βεβαιωθεί και η παράβαση. Πόσω μάλλον το τι ακριβώς συνέβη στη φραστική διένεξη μεταξύ των δύο. Αυτή η σαχλαμάρα δυστυχώς βρήκε χώρο σε κάποια ΜΜΕ. Που σε καμία περίπτωση δεν είναι το ίδιο με προ ετών περιστατικό που αντιδήμαρχος συνελήφθη, επειδή αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ.

Και αν μας έπιασε ο πόνος, ποιο είναι το επίδικο; Η τροχονομική παράβαση; Παραβάσεις τροχονομικές, για να μην πω όλοι, οι εννιά στους δέκα έχουμε κάνει και κάνουμε. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις και χωρίς να το θέλουμε… Είτε γιατί έκανα παράνομη προσπέραση σε κάποιο αγροτικό μηχάνημα που βραδυπορούσε, είτε γιατί τα όρια ταχύτητας σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πολύ χαμηλά. Μακάρι οι παραβάτες στους ελληνικούς δρόμους να ήταν μόνο οι αιρετοί. Είναι τόσο λίγοι (αριθμητικά) που θα είχαμε δεκάδες χιλιάδες λιγότερους νεκρούς στην άσφαλτο. Αν το επίδικο είναι η συμπεριφορά και η φραστική διένεξη, τότε πραγματικά απορώ με το ξάφνιασμα ορισμένων. Σε μια κοινωνία που απέχουμε ένα κλικ από το να πούμε ότι στις εκλογές συμμετέχουν ένας στου δύο, δείγμα της απαξίωσης, και που χρησιμοποιούμε το ρήμα “κατεβαίνω” για την πολιτική, η ιδιότητα του αιρετού είναι αρκετή από μόνη της για να υποψιάσει για το επίπεδο ακόμη και κάποιου που τον γνωρίζουμε για πρώτη φορά. Προφανώς υπάρχουν και αιρετοί που είναι και άξιοι στα καθήκοντά τους και γενικότερα άνθρωποι με ποιόητα, όμως είναι εδώ και χρόνια είναι κάτι σαν είδος υπό εξαφάνιση…

Δ.Π.