Έπαθε… αμνησία η ΝΟΔΕ για το νοσοκομείο Αγρινίου

Καιρό είχε η ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ να μας απασχολήσει για κάποιο τοπικό θέμα. Και το έκανε για το νοσοκομείο Αγρινίου. Τα κομματικά όργανα της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά και γενικότερα τα στελέχη του κόμματος, ωστόσο θα πρέπει να θυμούνται τη σιωπή τους όταν άρχισε επί δικής του διακυβέρνησης να “ξηλώνεται το πουλόβερ” στο νοσοκομείο Αγρινίου. Θα πρέπει να θυμούνται επίσης ότι όταν ο Αντώνης Σαμαράς, ως πρωθυπουργός, δήλωνε στο Αγρίνιο ότι χθες πληροφορήθηκε πως υπάρχει έλλειψη καρδιολόγου στο Αγρίνιο και την επομένη θα υπάρξει άμεση αναπλήρωση, εκείνοι χειροκροτούσαν, λες και οι καρδιολόγοι είναι θεραπαινίδες του Σαμαρά και αφού έπαιρναν εντολή -το γνωστό “με εντολή Σαμαρά”- την επομένη θα έρχονταν στο Αγρίνιο…

Αν και η ΝΟΔΕ της ΝΔ στην καταγραφή που κάνει για τη σημερινή κατάσταση στο νοσοκομείο Αγρινίου δεν λέει ψέματα, εξάλλου ηχηρή για τις αναφορές του Δ. Μιχάλη ήταν και η διάψευση των Νοσοκομειακών Γιατρών και των Εργαζομένων, εν τούτοις θα πρέπει να θυμηθεί ότι επί ημερών ΝΔ δεν είχε γίνει καμία πρόσληψη μόνιμων γιατρών και πως παρέδωσε στο ΣΥΡΙΖΑ ένα νοσοκομείο στο Αγρίνιο, που η καρδιολογική κλινική το πιο κομβικό τμήμα ενός νοσοκομείου, από μήνα σε μήνα εφημέρευε όλο και λιγότερο. Σήμερα όμως η κυβέρνηση – με καθυστέρηση βέβαια κατάφερε- αλλά το κατάφερε να επαναφέρει την καρδιολογική σε καθημερινή εφημερία. Πράγμα που λίγο δεν είναι. Εξάλλου και στην υπόλοιπες κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου επί ΝΔ υπήρχαν ακάλυπτες εφημερίες. Οπότε το να μιλά σήμερα η ΝΔ είναι εμπαιγμός. Και είναι εμπαιγμός, γιατί π.χ. η ΝΔ κουτοπόνηρα “πιάστηκε” από το γεγονός μιας βλάβης στο μαγνητικό τομογράφο του νοσοκομείου, ξεχνώντας και αποσιωπώντας ότι ο μαγνητικός τομογραφός από την πρώτη μέρα που λειτουργήσε το νοσοκομείο Αγρινίου στο νέο του κτίριο, το καλοκαίρι του 2013, ήταν κλειστός όλο το μήνα μέχρι δύο-τρείς μήνες πριν η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αφήσει την εξουσία, οπότε και λειτούργησε για μερικές μέρες… Είναι επίσης εμπαιγμός να διαπιστώνει η ΝΔ ότι δεν υπάρχει Μονάδα Εμφραγμάτων, λες και επί των ημερών της υπήρχε… Και μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκλάβει κανείς τις αναφορές της ΝΔ στη μονάδα Τεχνητού Νεφρού, γιατί πρώτα θα έπρεπε να μας απαντήσει για τη άδεια διασύνδεσης του νοσοκομείου -παρά την αντίθετη άποψη του επιστημονικού συμβουλίου- που δόθηκε με υπό ίδρυση ιδιωτική μονάδα τεχνητού νεφρού “οικείων συμφερόντων”… Και ας μην θυμηθούμε τα έργα και τις ημέρες της ΝΔ στην εγκατάλειψη του παλιού νοσοκομείου Αγρινίου… Πάει πολύ να μιλάει η ΝΔ για την Υγεία… παριστάντοντας ότι έχει πάθει αμνησία….

Είναι πραγματικά αλητεία και της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχουν χαντακώσει την Υγεία -ο προϋπολογισmός του 2018 προβλέπει 600εκατ. ευρώ λιγότερα για την Υγεία- να προσπαθούν να μας πείσουν για τα αγαθά έργα και τις αγαθές ημέρες τους στην Υγεία. Και αν τυχόν συμβεί και κάτι καλό, το πανηγυρίζουν και ζητούν να τους αποθεώσουμε λες και δεν έχουν χρέος απέναντι στους πολίτες. Λες και είναι παραχωρήση… να εφημερεύει όλο το μήνα η καρδιολογική. Ας τσακωθούν καλύτερα για το πόση ντροπή τους αξίζει!

Δ.Π