Η ονομασία είναι το δευτερεύον

Με σύντομες διαδικασίες θα προχωρήσει σε αίτημα τροποποίησης της ονομασίας του αεροδρομίου Ακτίου, που ανήκει χωρικά στην Αιτωλοακαρνανίας, ώστε να εφαρμοστεί απολύτως και τυπικά. Αυτό αναφέρει η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε ανακοίνωσή της για την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.

Ωστόσο ο Περιφερειάρχης όταν προ διμήνου σε συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει για το μεγάλο οδικό έργο που ενέταξε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την οδική σύνδεση της Αιτωλοακαρνανίας με τη Λευκάδα, ρωτήθηκε σχετικά με την ονομασία του αεροδρομίου Ακτίου, είχε αναφέρει ουσιαστικά δεν υπάρχει θέμα ονομασίας γιατί υπάρχει κατοχυρωμένη η ονομασία του Αεροδρομίου σε ΦΕΚ… Όμως η πραγματικότητα είναι ότι η ονομασία του αεροδρομίου είναι “PVZ” δηλαδή Πρέβεζα. Και έτσι ήταν πάντοτε γνωστό το αεροδρόμιο όχι μόνο στους διεθνείς καταλόγους των αεροδρομίων, αλλά και στην αεροπορική αργκό.

Όμως η ονομασία έχει τη σημασία της, αλλά το θέμα της ονομασίας είναι δευτερευούσης σημασίας. Το μείζον για την Αιτωλοακαρνανία είναι να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τουριστική ανάπτυξη των παραλίων της και για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων στον κλάδο του τουρισμού. Μόνο έτσι κάποια στιγμή το αεροδρόμιο του Ακτίου θα γίνει και αεροδρόμιο της Αιτωλοακαρνανίας, θα εξυπηρετεί δηλαδή όχι μόνο τους επισκέπτες της Λευκάδας και των παραλίων της Ηπείρου από το εξωτερικό, αλλά και τους επισκέπτες της Αιτωλοακαρνανίας. Που δυστυχώς σήμερα αποτελούν ένα μηδαμινό ποσοστό των αφιχθέντων από το εξωτερικό στο Άκτιο.