Καραγκιόζ μπερντέ γύρω από Νοσοκομείο Αγρινίου

Η τρίτη κατά σειρά σε ένα χρόνο συνέντευξη τύπου του διοικητή των Νοσοκομείων Αγρινίου – Μεσολογγίου, την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν το πρώτο λάκτισμα στη διαμάχη που ξέσπασε γύρω από την κατάσταση στα δύο νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας. Επειδή ο διοικητής των Νοσοκομείων Δ. Μιχάλης επιχείρησε να παρουσιάσει μια κατάσταση διαφορετική από αυτή που συναντούν καθημερινά οι ασθενείς στα νοσοκομεία της περιοχής ή τέλος πάντων κατά πολύ βελτιωμένη από ό,τι στην πραγματικότητα είναι, μετά τις αποκαλύψεις του ΑγρίνιοCulture.gr σχετικά με τα στοιχεία που δεν παρουσίασε ο Δ. Μιχάλης στον απολογισμό του (κυρίως όσον αφορά τις αποχωρήσεις γιατρών από το Αγρίνιο) ήρθε η σειρά της τοπικής ΝΔ να δώσει το δεύτερο λάκτισμα και η διαμάχη να λάβει διαστάσεις κομματικού ανταγωνισμού, από τη στιγμή μάλιστα που ο διοικητής των Νοσοκομείων της περιοχής -εν είδει σχεδόν κυβερνητικού εκπροσώπου- μπήκε στη διαδικασία να απαντήσει στη ΝΔ. Μια διαμάχη όμως που προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών!

Όσοι δεν έχουν κομματικές παρωπίδες μπορούν με ευκολία να διακρίνουν ότι η κατάσταση στην Υγεία είναι απαράδεκτη τόσο επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης, όσο και επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης. Ακόμη κι αν δεχθεί κανείς πως η κατάσταση έχει σήμερα κατά τι βελτιωθεί, π.χ. με την εκ νέου συνεχή εφημερία της καρδιολογικής κλινικής στο Αγρίνιο, προκαλεί θυμηδία όταν οι πολίτες πληρώνουν ακριβά την Υγεία είτε με τα 5ευρα του παρελθόντος, είτε με τις σημερινές περικοπές στις συντάξεις υπέρ Υγείας, να ζητούν ορισμένοι και συγχαρητήρια για την κατάσταση στην οποία κρατούν καθηλωμένη την Υγεία. Μια κατάσταση που δεν ανατρέπεται τόσο εύκολα, πόσω μάλλον όταν ο προϋπολογισμός του 2018 προβλέπει 600εκατ. ευρώ λιγότερα για την Υγεία.

Όσον αφορά το σήμερα και ξεπερνώντας το γελοίο σκηνικό που επιχειρείται να στηθεί, αξίζει κανείς να σταθεί στις ανακοινώσεις των υγειονομικών φορέων της περιοχής και ιδιαίτερα στην ανακοίνωση του Σωματείου των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγρινίου που υπογράφεται και από την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών. Εκεί αποκαλύπτεται η στρέβλωση της πραγματικότητας που επιχείρησε ο Δ. Μιχάλης όσον αφορά τα στοιχεία του απολογισμού του. Και είναι δε χαρακτηριστικό πως στη σημερινή του απάντηση ο Δ. Μιχάλης δεν διαψεύδει τα στοιχεία που παρουσίασουν εργαζόμενοι και γιατροί! Επίσης είναι σε κάθε περίπτωση άξια αναφοράς και η ανακοίνωση των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Μεσολογγίου κυρίως όσον αφορά το προσωπικό που έχει μετακινηθεί από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο και δεν δίνεται εντολή να επιστρέψει στο Μεσολόγγι, θέμα από αποτέλεσε και την αιτία για την αποχώρηση του υποδιοικητή στο νοσοκομείο Μεσολογγίου Π. Παπαδόπουλου από την πρόσφατη συνεδρίαση των ΔΣ των νοσοκομείων Αγρινίου – Μεσολογγίου. Η υπάρξη διαφωνιών και αντιπαράθεσης ανάμεσα στον διοικητή και τον υποδιοικητή των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου από μόνη της φανερώνει πολλά τόσο για τη διοίκηση που ασκείται από τον Δ. Μιχάλη, όσο και για την επίπλαστη εικόνα που επιχειρείται να δημιουργηθεί σε ό,τι αφορά το νοσοκομείο Αγρινίου. Και πραγματικά είναι να απορεί κανείς αν είναι δυνατόν η πρόοδος που επικαλείται ο Δ. Μιχάλης στο Νοσοκομείο Αγρινίου να βασίζεται σε ένα πολύ μικρό αριθμό νοσηλευτών μετακινημένων από το Μεσολόγγι, για το οποίο εξάλλου ο διοικητής δεν είπε τίποτα στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε…

Δ.Π