Ξανά προγραμματική με τη ΔΕΥΑ, ξανά ενστάσεις

Συζήτηση για την προγραμματική σύμβαση μεταξύ δήμου Αγρινίου και ΔΕΥΑΑ για την επέκταση του αποχετευτικού στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας περιλάμβανε μεταξύ άλλων η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου. Το έργο να σημειωθεί πως είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Όπως και στο πρόσφατο παρελθόν που έγιναν για άλλες περιπτώσεις προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ του δήμου Αγρινίου και της ΔΕΥΑ Αγρινίου, έτσι και τώρα το θέμα συνάντησε πολλές ενστάσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Ο Π. Μοσχολιός τόνισε ότι δεν είναι σαφές που αποσκοπεί η εν λόγω προγραμματική σύμβαση και εκτίμησε ότι με αυτό τον τρόπο η απαξιώνεται η ΔΕΥΑ που μέχρι πρόσφατα εκτελούσε ανάλογα ή και μεγαλύτερα έργα. Μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι πιθανόν η ΔΕΥΑ να μην έχει πλέον διαχειριστική επάρκεια ή πιστοποίηση και γι΄αυτό γίνεται η προγραμματική σύμβαση. Ο Στ. Μερμίγκης από την πλευρά του Ανυπότακτου Αγρινίου υπενθύμισε ότι πρόσφατα με αφορμή της επέκταση της αρμοδιότητας της ΔΕΥΑ σε όλο το εύρος του δήμου λέγονταν από την δημοτική αρχή πως η ΔΕΥΑ μπορούσε να κάνει τα πάντα… Εκτίμησε πως με τέτοιες προγραμματικές συμβάσεις φαίνεται ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι. Από την πλευρά του ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κ. Ρόκος παρατήρησε ότι δεν υπάρχει πειστική απάντηση γιατί ο δήμος Αγρινίου είναι στην προγραμματική σύμβαση ταυτόχρονα και κύριος και φορέας υλοποίησης του έργου και αναρωτήθηκε με νόημα αν ο δήμος έχει πλέον το δικαίωμα να κάνει έργα αποχέτευσης.

Σύμφωνα πάντως με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ Αγρινίου ο λόγος της προγραμματικής σύμβασης με το δήμο είναι η έλλειψη μηχανικών στη ΔΕΥΑ, ενώ σημείωσε πως η ΔΕΥΑ συνεχίζει να έχει διαχειριστική επάρκεια. Εξέφρασε πάντως τη πεποίθησή του πως η προγραμματική σύμβαση θα τύχει έγκρισης νομιμότητας, κάτι για το οποίο σε μεγάλο βαθμό επιφυλάχθηκε ο Κ. Ρόκος. Εν τέλει το θέμα “πέρασε” με τις ψήφους της πλειοψηφίας, ενώ καταψήφισε η παράταξη Τραπεζιώτη, απείχαν η παράταξη Μοσχολιού και οι Ρόκος, Καζαντζής και Μερμίγκης και ψήφισε λευκό η Λαϊκή Συσπείρωση.