ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου: Καλό θα ήταν να υπήρχε στην ανακοίνωση της ΝΔ και ένα ίχνος αυτοκριτικής

Απάντηση στη ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ και στην κριτική της σχετικά με την κατάσταση στο νοσοκομείο Αγρινίου δίνει η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου με ανακοίνωσή της. “Χαιρετίζουμε την επιστροφή στην πραγματικότητα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στον Νομό, που αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει στη Διοίκηση του Νοσοκομείου μας για τα πεπραγμένα της, προσπαθώντας, βέβαια, να αποδομήσει τα όσα έγιναν το μικρό αυτό χρονικό διάστημα” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: “καλό θα ήταν, βέβαια, να υπήρχε στην ανακοίνωση και ένα ίχνος αυτοκριτικής για τα πεπραγμένα στο άμεσο παρελθόν στην πόλη και στην περιοχή, όσον αφορά την δημόσια Υγεία. Θα περιμένουμε σε μία επόμενη ανακοίνωση.”

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες ενός ιδιότυπου «δημόσιου διαλόγου» με αφορμή τον απολογισμό της σημερινής Διοίκησης του Νοσοκομείου Αγρινίου για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Διοικητή. Η ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε «ανακοίνωση – απάντηση» με υπογραφή του προέδρου της κου Τσόλκα Φωτίου στον Διοικητή του Νοσοκομείου, και ακολούθησαν ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων.

Καταρχήν, χαιρετίζουμε την επιστροφή στην πραγματικότητα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στον Νομό, που αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει στη Διοίκηση του Νοσοκομείου μας για τα πεπραγμένα της, προσπαθώντας, βέβαια, να αποδομήσει τα όσα έγιναν το μικρό αυτό χρονικό διάστημα, αλλά και με «ένα διαφαινόμενο ενδιαφέρον (;)» να διατηρηθεί και διευρυνθεί ο Δημόσιος χαρακτήρας και οι δημόσιες δομές υγείας στην ευρύτερη περιοχή. Χαιρετίζουμε την απόπειρα αυτή, θα μας βρει συνομιλητές στο μέλλον σε μία κοινή προσπάθεια να ξαναστήσουμε στα πόδια του το σύστημα Δημόσιας Υγείας.Καλό θα ήταν, βέβαια, να υπήρχε στην ανακοίνωση και ένα ίχνος αυτοκριτικής για τα πεπραγμένα στο άμεσο παρελθόν στην πόλη και στην περιοχή, όσον αφορά την δημόσια Υγεία. Θα περιμένουμε σε μία επόμενη ανακοίνωση.

Αυτή η Κυβέρνηση παρέλαβε κυριολεκτικά ένα πλήρως αποδομημένο και μεθοδικά απαξιωμένο σύστημα παροχής υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας και στη Χώρα και στην περιοχή μας. Εκτός των υπαρκτών προβλημάτων, η απαξίωση του συστήματος Δημόσιας Υγείας ήταν συνειδητή επιλογή και των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ . Τα δύο αυτά κόμματα προέκριναν την ιδιωτικοποίηση της Υγείας και την υποβάθμιση του Δημόσιου χαρακτήρα της. Κι ενώ υποβάθμιζαν την Δημόσια Υγεία, την ίδια στιγμή επιβάρυναν τον Ελληνικό λαό με 85 δισεκατομμύρια (σε τόσα υπολογίζονται ότι ανήλθαν οι «μίζες» , οι σπατάλες , τα «πάρτι» με τις φαρμακοβιομηχανίες, τα σκάνδαλα με τη NOVARTIS και το «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» που ερευνώνται τώρα από την Ελληνική Δικαιοσύνη και το Ελληνικό Κοινοβούλιο), απαξιώνοντας και κλείνοντας Δημόσια Νοσοκομεία και χαρίζοντας έτοιμες δομές Υγείας σε ιδιωτικές τράπεζες .

Σήμερα στηρίζουμε την Δημόσια Υγεία και αυτό είναι ορατό στους πολίτες αυτής της Χώρας και της περιοχής μας.
Σήμερα στήνουμε στα πόδια του το Πρωτοβάθμιο σύστημα Υγείας στην πόλη μας και στην γύρω περιοχή, με Νέο Κέντρο Υγείας Αστικού τύπου στο Παλιό Νοσοκομείο και με Δέκα (10) τοπικές μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) στον Καλλικρατικό Δήμο Αγρινίου, από τις οποίες τέσσερις άμεσα.
-Σήμερα, όπως υποσχεθήκαμε, υλοποιούμε την καθιέρωση του «Γιατρού της γειτονιάς».
Σήμερα είμαστε στην θέση κοιτώντας τους συμπολίτες μας κατά πρόσωπο να του πούμε ότι:
– Αυτή η Κυβέρνηση κάλυψε όλους τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας με ανθρωπιά και αξιοπρέπεια .
–Αυτό το χρονικό διάστημα (Ιούλιος 2017), αποφασίσθηκε και υλοποιείται η διαγραφή παλιών οφειλών συμπολιτών μας (περίπου 28.000.0000 ευρώ ) από παροχές του Δημόσιου συστήματος Υγείας που είχαν βεβαιωθεί στις Εφορίες σε βάρος, στις περισσότερες περιπτώσεις, φτωχών ανθρώπων από όλη την χώρα .
– Καθιερώθηκε η ηλεκτρονική «Λίστα Χειρουργείου» με αντικειμενικά κριτήρια για όλους τους ασθενείς και κυρίως τους φτωχούς.
– Αυξήθηκε το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας σε ποσοστό 20%, με αναδιοργάνωση και επαρκή λειτουργία της «καρδιολογικής κλινικής» και της μονάδας τεχνητού νεφρού, επαρκή στελέχωση του οφθαλμολογικού Τμήματος και δυνατότητα οφθαλμολογικών χειρουργικών επεμβάσεων.
-Μειώθηκε το κόστος προμηθειών ιατρικών υλικών κατά 50% με αδιάβλητους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς.
– Επαναλειτούργησαν στην πόλη του Αγρινίου , μετά από χρόνια συνειδητής απαξίωσης και υποβάθμισης, τα Ιατρεία του ΙΚΑ στην πλατεία Δημάδη (ΠΕΔΥ), όπου εξυπηρετούνται εκατοντάδες συμπολίτες μας.

Αυτή είναι η μία πλευρά της πραγματικότητας, η προσπάθεια, δηλαδή, σε σύντομο χρονικό διάστημα, με την βοήθεια του ιατρικού, νοσηλευτικού κλπ. προσωπικού, να ξαναστήσουμε το σύστημα στα πόδια του.
Η άλλη πλευρά είναι ότι πρέπει να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, να φύγουν οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία με υπογραφή συμβάσεων εργασίας στους τομείς της καθαριότητας, της φύλαξης κλπ με τους ίδιους τους εργαζόμενους, προκειμένου να αναβαθμισθεί η θέση τους με αξιοπρεπείς αμοιβές και ταυτόχρονα περιορισμό των λειτουργικών δαπανών των Νοσοκομείων στους τομείς αυτούς, να αναβαθμισθεί το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στον Νομό με συντονισμένες δράσεις. Να υπάρχει έντιμη και συντονισμένη συνεργασία των Δημόσιων δομών Υγείας με τους Ιδιώτες – Παρόχους Υγείας προς κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού, εκεί όπου χρειάζεται, και όχι υπονόμευση των δομών και της λειτουργίας του συστήματος δημόσιας υγείας, προς όφελος και των δύο πλευρών, αλλά κυρίως των εχόντων ανάγκη συμπολιτών μας.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΤΥ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ, ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ .

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ