Πεπραγμένα… με γεγονότα και έγγραφα!

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου μετά τις ανακοινώσεις των Σωματείων Εργαζομένων στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου καθώς της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών δείχνει πως δεν αντέχει καμία κριτική. Παρά μόνο της ΝΔ, που έχοντας λερωμένη τη φωλιά της, είναι εύκολο να την βάλει στη θέση της ο καθένας. Τις ανακοινώσεις των γιατρών και των εργαζομένων ο διοικητής τις “πέρασε” χωρίς να απαντήσει σε ένα προς ένα σε όσα θέματα του έθεσαν, ενώ ούτε διέψευσε την ευθεία αμφισβήτηση από την μεριά τους στα στοιχεία του απολογισμού του, που μεταξύ άλλων παρέλειπαν τις αποχωρήσεις γιατρών και είχαν ψεύτικους χρόνους αναμονής στα ιατρεία.

Τα δημοσιεύματα του ΑγρίνιοCulture.gr ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου επίσης δεν μπορεί να τα απαντήσει επί της ουσίας. Και γι΄αυτό με νεότερες αναρτήσεις του στο facebook κατέφυγε σε χαρακτηρισμούς και ύβρεις εις βάρος μας. Βεβαίως ένα μέσο ενημέρωσης είναι πάντα ο εύκολος στόχος. Ας είχε καταφέρει ο διοικητής οι υγειονομικοί φορείς της περιοχής να βγάζουν θετικές και όχι επικριτικές ανακοινώσεις για τα πεπραγμένα του και τότε μάλιστα η κριτική μας θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι έχει στόχο την αποδόμησή του. Αλλά με τους γιατρούς και τους εργαζομένους “στα κάγκελα” εναντίον του, ο διοικητής “ξεσπά” στο μέσο ενημέρωσης, που τόλμησε ενώπιόν του στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε να αναφερθεί στα στοιχεία του απολογισμού του που εκείνος ξέχασε… Γιατί ο διοικητής στον απολογισμό του έβαζε στην πρόσθεση γιατρούς που δεν έχουν αναλάβει ακόμη καθήκοντα και προκηρύξεις που δεν ξέρουμε αν θα αποβούν άγονες και ξέχασε να αφαιρέσει τους γιατρούς που αποχώρησαν για άλλα νοσοκομεία. Το δρόμο των χαρακτηρισμών και των ύβρεων του τον χαρίζουμε, εμείς έχουμε επιλέξει προ καιρού το δρόμο του ρεπορτάζ.

Στα πεπραγμένα της διοίκησης είναι τα απλήρωτα εξαιρέσιμα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγρινίου εδώ και μερικούς μήνες!!! Για λάθη της υπηρεσίας του Νοσοκομείου φωνάζουν οι εργαζόμενοι… όχι για αποδόμηση από κάποιο ΜΜΕ… Στα πεπραγμένα της διοίκησης είναι ότι ενώ στο Μεσολόγγι τελικά έτρεξαν και κατάφεραν τελικά να πληρωθούν οι εκεί εργαζόμενοι, στο Αγρίνιο οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι. Ένα ακόμη πεπραγμένο της διοίκησης είναι όσον αφορά τους προμηθευτές του νοσοκομείου χρειάστηκε νομοθετική πρωτοβουλία (τροπολογία) για να πληρωθούν με καθυστέρηση οι προμηθευτές. Και παρά την τροπολογία τα εντάλματα δεν έχουν εγκριθεί ακόμη από την Επίτροπο του Ε.Σ. (για αυτό φυσικά δεν εύθυνεται η διοίκηση του Νοσοκομείου), ωστόσο έχει μερίδιο στην καθυστέρηση. Στα πεπραγμένα του διοικητή είναι ότι συνεχίζει την πρακτική υποβάθμισης του νοσοκομείου Μεσολογγίου, διατηρώντας μετακινημένους από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο 15 περίπου νοσηλευτές και παρεμφερείς ειδικότητες (τραυματιοφορείς, βοηθούς θαλάμου κτλ). Αυτή την πρακτική επιβεβαιώνει και το γεγονός ενώ στο Αγρίνιο υπάρχουν επτά ανασθησιολόγοι και στο Μεσολόγγι μόνο δύο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν τα χειρουργεία, όπως θα έπρεπε, δεν έχει γίνει εφικτό να μετακινηθεί ένας γιατρός από το Αγρίνιο στο Μεσολόγγι. Κάτι που έχει γίνει και γίνεται πλείστες όσες φορές υπέρ του Αγρινίου, για το νοσοκομείο Μεσολογγίου δεν γίνεται ποτέ!

Ο διοικητής φυσικά συνεχίζει να κάνει τον απολογισμό του μέλλοντος, όπως εύστοχα παρατήρησαν γιατροί και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο. Παράδειγμα οι χθεσινές αναρτήσεις του στο facebook με ανακοινώσεις για νέες προκηρύξεις… Αποκρύπτοντας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις πρόκειται για επαναπροκηρύξεις προκηρύξεων που απέβησαν άγονες. Και σε αυτού του είδους τον απολογισμό χωρούν φυσικά και οι τρεις αιτήσεις που υποβληθήκαν για έγκριση επικουρικών γιατρών, όταν είναι γνωστό ότι οι προκηρύξεις επικουρικών τις περισσότερες φορές είναι άγονες λόγω χαμηλού ενδιαφέροντος από τους γιατρούς. Αυτά τα “επιτεύγματα” ας παρουσιαστούν καλύτερα σε ιθαγενείς και χαχόλους, όχι σε νοήμονες ανθρώπους.

Στα πεπραγμένα πλέον της διοίκησης περιλαμβάνεται πλέον και η σημερινή αποκάλυψη του ΑγρίνιοCulture.gr για φιλοξενία των χορευτών του Φολκλορικού Φεστιβάλ στα ΚΕΦΙΑΠ Αγρινίου και Αμφιλοχίας. Μια απόφαση – εκτροπή της λογικής, αφού το ΔΣ του Νοσοκομείου αποφάσισε αρχικά να στείλει το θέμα για τελική έγκριση στην 6η ΥΠΕ και παρά την άρνηση της 6ης ΥΠΕ στην παραχώρηση, τελικά το ΔΣ του Νοσοκομείο πήρε απόφαση υπέρ της παραχώρησης των ΚΕΦΙΑΠ. Και μπορεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις και διοικήσεις να υποβάθμισαν τα ΚΕΦΙΑΠ, η σημερινή διοίκηση στο Νοσοκομείο Αγρινίου αποφάσισε να τα μετατρέψει σε ξενοδοχείο… Όμως ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει από το υστέρημά του τις δομές αυτές για υπηρεσίες αποκατάστασης στα άτομα με αναπηρία και όχι για να λειτουργούν ως ξενοδοχείο!

Τέλος για τις ατομικές συμβάσεις καθαριότητας που ο διοικητής του Νοσοκομείου λέει εν ολίγοις στο facebook ότι “υπάρχουν περιπτώσεις που οι εργολάβοι έχουν βάλει στις συμβάσεις τους μηδενικό σχεδόν εργολαβικό κέρδος”, δηλαδή εργολάβοι – φιλανθρωπικά ιδρύματα… (άρα κάνει λάθος η κυβέρνηση να τους χαρακτηρίζει όλους γαλέρες και εργασιακό μεσαίωνα) έχουμε να πούμε στο διοικητή πως τα σχόλια που κάναμε δεν τα βγάλαμε από την κοιλιά μας…. Αλλά από την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του νοσοκομείου από τις 31-08-2016 -που παρατίθεται στη συνέχεια- και που εμπεριέχει οικονομοτεχνική ανάλυση, που συνηγορεί υπέρ των ατομικών συμβάσεων για την καθαριότητα στο νοσοκομείο. Αλλά η απόφαση αυτή έμεινε στα χαρτιά! Εμείς μιλάμε με έγγραφα και αυτά επικαλούμαστε! Ο διοικητής στο facebook μιλάει χωρίς έγγραφα και με χαρακτηρισμούς…

Δ.Π