Η Ναύπακτος φιλοξενεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά αγωνίσματα της ορεινής ποδηλασίας

Μετά το Βαλκανικό και τa Πανελλήνια Πρωταθλήματα XCO Cross country& Team relay έρχεται το εντυπωσιακό Eliminator στην παραλία Ψανή

Στις 23 Ιουλίου Κυριακή θα γίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Eliminator mtb ανδρών και γυναικών άνω των 17 ετών. Ένα εντυπωσιακό άθλημα τεχνικής και ταχύτητας, σε σφραγισμένη πίστα στον παραλιακό δρόμο της παραλίας Ψανή (με εκκίνηση τον φλοίσβο και τερματισμό την παλαιά πλαζ), που διαμορφώνεται σε πίστα mtb, με ράμπες, άλματα, κορμούς κ.α. που θα εντυπωσιάσει αθλητές και θεατές. Διοργάνωση που θα αναδείξει τους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες Ελλάδας για το ξεχωριστό αυτό άθλημα, που γίνετε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Διοργανωτές είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Ναυπακτίας και η Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος «Πράσινο+Μπλε», οι οποίοι προσκαλούν τους φίλους της ποδηλασίας, να δώσουν το παρών, χειροκροτώντας τους κορυφαίους αθλητές μας και απολαμβάνοντας ένα υπέροχο θέαμα.

Χορηγοί είναι: VOLVO Cross Country, ARLA protein milk, ALCATEL , ΦΑΓΕ, LURPAK, ΝEA ΟΔΟΣ, και υποστηρικτές: ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΜΕΛΙΣΣΑ, ADVANCE travel, MINOAN LINES , DEPEND sports, IDEAL, SHIMANO, SCOTT, KENDA, CUBE, ZELVEGIAN, FIRST AID AMBULANCE.

Στόχος η προβολή της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής ομορφιάς της πόλης της Ναυπάκτου καθώς και η ανάδειξη του ξεχωριστού Ολυμπιακού αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας, cross country.