Ας περιμένουμε για το πάρκο

Και τελικά πως έχουν τα πράγματα με το Πάρκο;

Το γεγονός είναι ότι η Επίτροπος επέστρεψε μετά και από καταγγελία πολίτη το ένταλμα για την πληρωμή των μελετητών της ανάπλαση του πάρκου. Τι σημαίνει αυτό; Επί του παρόντος τίποτε το τελεσίδικο. Γιατί υπάρχουν αρκετά στάδια μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Πάντως από το δήμο Αγρινίου και αυτό απηχεί και η σημερινή δήλωση του δημάρχου Γ. Παπαναστασίου, εκφράζεται η άποψη πως το ζήτημα της πληρωμής της μελέτης είναι ανεξάρτητο από την εξέλιξη του έργου. Εν ολίγοις, αν σήμερα ήταν έτοιμος ο φάκελος του έργου με τις απαραίτητες γνωμοδοτήσεις των κρατικών υπηρεσιών (δασαρχείο κτλ), θα μπορούσε -που λέει ο λόγος- το έργο να δημοπρατηθεί ακόμη και σήμερα. Βέβαια αργά ή γρήγορα το πράγμα θα δείξει… και θα φανεί και η όποια νομιμότητα του πράγματος!

Το βέβαιο είναι πως ο Π. Μοσχολιός, που ως έμπειρος αυτοδιοικητικός γνωρίζει ποιες διαδικασίες ακολουθούν την επιστροφή ενός εντάλματος, βιάστηκε να χαρακτηρίσει την ανάθεση της μελέτης παράνομη. Και βιάστηκε παρά το βεβαρημένο παρελθόν του ιδίου στην υπόθεση “Πάρκο”, που θα έπρεπε να τον είχε κάνει να είναι πιο συγκρατημένος. Μπορεί και να είναι παράνομη η ανάθεση της μελέτης… Η απόφαση της Επιτρόπου όπως και να το κάνουμε δημιούργησε μία “σκιά” έστω και προσωρινή στην υπόθεση. Μπορεί και να μην είναι παράνομη… Καλό ήταν λοιπόν και ο Π. Μοσχολιός και όλοι μας να περιμένουμε να τελεσιδικήσει η υπόθεση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, πράγμα που δεν θα αργήσει να συμβεί.

Σε κάθε περίπτωση τώρα κρίνεται η δημοτική αρχή Παπαναστασίου. Αν κριθεί νόμιμη η διαδικασία ανάθεσης της μέλετης θα κερδίσει πολλούς πόντους, όχι μόνο από τη νομιμότητα των πραγμάτων, αλλά γιατί κάτι τέτοιο θα είναι και απόδειξη των ισχυρισμών περί εμποδίων στην υπόθεση. Αν όμως κριθεί παράνομη η διαδικασία του ακολουθήθηκε θα έχει πολύ μεγάλο πολιτικό πρόβλημα. Περίπου σαν κι αυτό που αντιμετώπισε ο Π. Μοσχολιός στα τελευταία χρόνια της θητείας του…