Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το Πάρκο ζητά ο Ν. Καζαντζής

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Τις τελευταίες ημέρες είμαστε θεατές στο προκαθορισμένο ξεγύμνωμα του Δημάρχου Αγρινίου και όσων ευθύνονται για την κατάσταση της πλήρους αποσύνθεσης και απαξίωσης του Δήμου, σε σχέση με το Πάρκο.
Και ενώ είχε προηγηθεί προ μηνών Δημοτικό Συμβούλιο, όπου είχε τεθεί το θέμα της νομιμότητας του εντάλματος και όλης της διαδικασίας περί κατεπείγοντος, με την οποία θέλησε ο κ. Παπαναστασίου και οι συμβουλάτορες του να κατευθύνουν την προώθηση της ανάπλασης του Πάρκου και είχε προειδοποιηθεί για τα μελανά σημεία και την παθογένεια του έργου, εν τούτοις η επιμονή (η οποία τείνει να εξελιχθεί σε νόσημα), του Δημάρχου να προχωρήσει με την διαδικασία που επέλεξε, οδήγησε σε ακόμη μία αποτυχία.
Εξάλλου δεν είναι πλέον έκπληξη να ακυρώνονται διαδικασίες και αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής. Έχει γίνει πλέον συνήθεια, που προσθέτει μόνο προβλήματα στον πολύπαθο Δήμο Αγρινίου, για τον οποίο τα χαστούκια έρχονται απ’ όλες τις κατευθύνσεις και τα σημεία του ορίζοντα (βλέπε Πανεπιστήμιο, σύνδεση πόλης με Ιόνια Οδό, Βιολογικός Καθαρισμός, κ.λ.π.). Ουκ έστιν τέλος.
Η προσπάθεια του Δημάρχου, ούτως ώστε η ακύρωση της απόφασης από τον Επίτροπο, για την διαδικασία ανάθεσης της διαχειριστικής μελέτης του Πάρκου, να πάρει την μορφή της κόντρας μεταξύ αυτού και του κ. Μοσχολιού, μάλλον κατατείνει προς την πλευρά της υποτίμησης της νοημοσύνης των πολιτών και του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.
Διότι η θέση του κ. Μοσχολιού, όπως και πολλών άλλων Δημοτικών Συμβούλων, όπως του κ. Τραπεζιώτη, του κ. Ρόκου και εμού προσωπικά, ήταν ταυτόσημες, με επιχειρηματολογία και υπεύθυνη στάση, όταν ταυτόχρονα ο Δήμαρχος διαβεβαίωνε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Και ενώ όλοι, κρατώντας υπεύθυνη στάση, καταδείκνυαν το ορθό, ο κ. Παπαναστασίου επέμενε για το αντίθετο.
Σήμερα μετά την αρνητική εξέλιξη για το Πάρκο και για να θολώσει τα νερά ακόμη περισσότερο προχωρά σε δήθεν «αποκαλύψεις» ότι κάποιοι με τις ενέργειές τους δημιουργούν ενέργειες που προσπαθούν να φρενάρουν το έργο. Δηλαδή υπάρχει δόλος; Εάν ναι, θα πρέπει να κατονομάσει ποιοι είναι αυτοί, διαφορετικά είναι μία φθηνή προσπάθεια να πετάξει από πάνω του την ευθύνη. Μία ευθύνη που τον αφορά ακέραια και την άπλωσε και στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, οι οποίοι πήραν την απόφαση και τώρα είναι υπόλογοι για την ακύρωσή της.
Δεν θέλω να εισέλθω στην απόδοση ευθυνών αλλά δεν μπορώ να μην σκέπτομαι και τις κείμενες διατάξεις που προβλέπονται στην περίπτωση ζημίωσης του Δήμου από ενέργειες των αιρετών, σε περίπτωση που η εν λόγω απόφαση του Επιτρόπου παραμείνει ως έχει.
Το έχω πει, το έχω ξαναπεί, θα κουράσω και θα το επαναλάβω:
Γλώτταν μη προτρεχέτω του νου και της διανοίας.

Υ.Γ.: Καλώ το Δήμαρχο Αγρινίου να συγκαλέσει σήμερα κιόλας έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα του Πάρκου, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα και όχι με παραπλανητικές δηλώσεις.

Αγρίνιο, 25-7-2017
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ