Αυτό το “πριν την ώρα της” τι σημαίνει;

Στα δημοτικά πράγματα του Αγρινίου είναι καιρός τώρα που το ζητούμενο είναι η ώρα… Η ώρα των εκλογών! Το αμέσως προηγούμενο διάστημα υπήρξαν σε ορισμένες παρατάξεις εντονότατες εσωτερικές συζητήσεις και διεργασίες -άσχετα αν δεν έλαβαν δημόσια διαστάσεις- με αφορμή τη φημολογία γύρω από την μετάθεση των εκλογών ένα χρόνο νωρίτερα, που φέρονταν ότι σχεδίαζε η κυβέρνηση στα πλαίσια των αλλαγών που θέλει να φέρει στην αυτοδιοίκηση. Τελικά μιλάμε για μετάθεση, αλλά για περίπου 3-4 μήνες μετά, ώστε να αποσυνδεθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές από τις ευρωεκλογές. Έχουμε λοιπόν δύο τουλάχιστον χρόνια ακόμη “καθαρής” θητείας για τους αυτοδιοικητικούς.

Στο Αγρίνιο όμως η παράταξη που μοιάζει να “διψά” περισσότερο από όλους για εκλογές -περίπου όπως ο Μητσοτάκης- είναι η “Ανατροπή Τώρα” με επικεφαλής τον Δημήτρη Τραπεζιώτη. Όμως με τη χθεσινή της ανακοίνωση σχετικά με το πρόβλημα στην υδροδότηση του Παναιτωλίου δείχνει να θέλει κάτι παραπάνω από εκλογές… Αγανακτισμένοι μπορεί να είμαστε όλοι μας με πολλά πράγματα και σίγουρα η ΔΕΥΑ Αγρινίου το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι να δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στην αρμοδιότητα που ανέλαβε για όλο το εύρος του καλλικρατικού δήμου. Όμως η “Ανατροπή Τώρα” κάπου στην ανακοίνωσή της το παράκανε… με αποτέλεσμα κάπου να χάνει και το δίκιο της… “Οι κάτοικοι κοντεύουν να σκάσουν από την έλλειψη νερού και σε λίγο η οργή τους θα ξεχειλίσει και θα στείλει τη σημερινή Δημοτική Αρχή στην αντιπολίτευση πριν την ώρα της”… λέει χαρακτηριστικά. Αυτό το “πριν την ώρα της” πράγματι δυσκολεύεται κανείς να το καταλάβει, γιατί θεσμικά δεν προβλέπεται… Οι αυτοδιοικητικές αρχές καλώς ή κακώς δεν είναι σαν τις κυβερνήσεις και δεν “πέφτουν” πριν την ώρα τους. Τις στέλνει ο λαός στην αντιπολίτευση ή στο σπίτι τους, όταν έρθει η ώρα της κάλπης. Αλλά μόνο τότε. Νωρίτερα δεν προβλέπεται.

Και να δεχθούμε -χάριν της συζητήσεως- ότι η αγανάκτιση όχι των κατοίκων του Παναιτωλίου, αλλά όλων των Αγρινιώτων κατά της δημοτικής αρχής έχει φτάσει στο ζενίθ, η “Ανατροπή Τώρα” τι προβλέπει και τι θέλει να μας πει; Ότι θα κάνουν ντου τα εξαγριωμένα πλήθη στις Βερσαλλίες της Χαριλάου Τρικούπη, για να αποκαθηλώσουν τον Παπαναστασίου και να τον στείλουν πριν την ώρα του στην αντιπολίτευση;;; Ας ελπίσουμε πως ο Δ. Τραπεζιώτης, δεν θα κάνει -ως άλλος Τζήμερος- καλέσματα μέσω twitter για “ντου” στο δημαρχείο… Και ας ελπίσουμε πως ο Γ. Παπαναστασίου δεν θα κάνει τις κωλοτούμπες τη μια πίσω από την άλλη, για να δικαιολογηθεί μετά -ως άλλος Τσίπρας- πως φοβήθηκε από το κάλεσμα του Τραπεζιώτη για “ντου – πραξικόπημα”…