Στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ οι εκκρεμότητες του δήμου Αγρινίου στα αποχετευτικά και τον βιολογικό καθαρισμό

Η μονάδα του βιολογικού καθαρισμού του Αγρινίου

Στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ εντάχθηκε το έργο που αφορά όλες τις εκκρεμότητες που έχει ο δήμος Αγρινίου όσον αφορά το αποχετευτικό δίκτυο των πρώην δήμων που συνενώθηκαν με τον Αγρίνιο, αλλά και η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού Αγρινίου. Ορισμένα από τα έργα αυτά ξεκίνησαν κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, ωστόσο για διάφορους λόγους είτε δεν ολοκληρώθηκαν, είτε δεν ξεκίνησε καν η κατασκευή τους. Όπως για παράδειγμα, οι υπολειπόμενες εργασίες στα αποχετευτικά Αγγελοκάστρου και Λεπενούς, αλλά και το αποχετευτικό του πρώην δήμου Θεστιέων και η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού, έργα που δεν έχουν ξεκινήσει καν. Η ΔΕΥΑ Αγρινίου πάντως επέλεξε να “πακετάρει” όλα τα έργα σε μία πράξη που έχει συνολικό προϋπολογισμό 15.104.089€ και ορίζοντα ολοκλήρωσης στο τέλος του 2020.

αποχετευτικό ΛεπενούςΤο φυσικό αντικείμενο του έργου
ΥΠΟΕΡΓΟ 1 : ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
Κατασκευάζεται το υπολειπόμενο δίκτυο αποχέτευσης στους οικισμούς Αγγελόκαστρο, Κλεισορεύματα, Λυσιμαχία, Μπρεσιάκο και Άγιο Γεώργιο συνολικού μήκους 3.825,15 μμ εκ του οποίου 2.820,05 μ.μ βαρυτικό και 1.005,10 μμ καταθλιπτικό και 3 αντλιοστάσια.
ΥΠΟΕΡΓΟ 2: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΜΕ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΛΕΠΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ
Κατασκευάζεται το υπολειπόμενο τμήμα του αποχετευτικού δικτύου στον οικισμό Λεπενού σύμφωνα με τον εγκεκριμένο 2ο Α.Π.Ε. μήκους 4.963,45μμ. (15%) και ολοκληρώνονται τα 4 αντλιοστάσια σε ποσοστό οικοδομικές εργασίες κατά 2,00% και εργασίες Η/Μ κατά 8,00%.
ΥΠΟΕΡΓΟ 3: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΤΙΕΩΝ
Κατασκευάζεται το υπολειπόμενο εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στους οικισμούς Γ προτεραιότητας Καινούργιο και Παναιτώλιο συνολικού μήκους 33.300 μμ, 3 αντλιοστάσια (ένα στο Καινούργιο και δύο στο Παναιτώλιο) και ο καταθλιπτικός αγωγός ΚΑ1 μήκους 5.939 μμ που μεταφέρει το σύνολο των λυμάτων από το κεντρικό αντλιοστάσιο Α/Σ Α1 στο Παναιτώλιο μέχρι τον υφιστάμενο κεντρικό αποχετευτικό αγωγό του Αγρινίου.
ΥΠΟΕΡΓΟ 4: ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ (ΕΕΛ) ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Θα γίνει επέκταση κατά 30.000 ικ της υφιστάμενης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων της ΔΕΥΑ Αγρινίου σημερινής δυναμικότητας 60.000 ικ για την εξυπηρέτηση των οικισμών Λεπενού, Αγγελόκαστρο, Κλεισορεύματα, Λυσιμαχία, Παναιτώλιο και Καινούργιο.
ΥΠΟΕΡΓΟ 5: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΕΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Το υποέργο έχει σύμβαση και αφορά στη παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για την παρακολούθηση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου της κατασκευής και δοκιμαστικής λειτουργίας του υποέργου 4.
ΥΠΟΕΡΓΟ 6: ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΔΕΔΔΗΕ-ΛΕΠΕΝΟΥ
Ηλεκτροδότηση των 4 αντλιοστασίων (Α/Σ-0.1, Α/Σ-0.2, Α/Σ -1, Α/Σ-Λ) του δικτύου αποχέτευσης Λεπενούς
ΥΠΟΕΡΓΟ 7: ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΔΕΔΔΗΕ- ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΘΕΣΤΙΕΩΝ
Ηλεκτροδότηση των 3 αντλιοστασίων (Α/Σ1, Α/Σ2 και Α/Σ3) του Δικτύου αποχέτευσης Αγγελοκάστρου και των 3 αντλιοστασίων (Α/Σ Α1,Α/Σ Α2, Α/Σ Α3) του Δικτύου αποχέτευσης σε Καινούργιο και Παναιτώλιο.
ΥΠΟΕΡΓΟ 8: ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ
Αφορά τη δαπάνη για τις εργασίες αρχαιολογικής επίβλεψης

Αποχέτευση Αγγελοκάστρου 2Παραδοτέα πράξης
– δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στους οικισμούς Αγγελόκαστρο, Κλεισορεύματα, Λυσιμαχία, Μπρεσιάκος και Άγιος Γεώργιος βαρυτικό μήκους 2.820,05 μμ, καταθλιπτικό μήκους 1.005,10 μμ και 3 αντλιοστάσια προκατασκευασμένου τύπου πλήρως ολοκληρωμένα , ηλεκτροδοτημένα και λειτουργικά
– δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων μήκους 4.963,45μμ. στον οικισμό Λεπενού και 4 αντλιοστάσια πλήρως ολοκληρωμένα, ηλεκτροδοτημένα και λειτουργικά με την αποπεράτωση των εργασιών που υπολείπονται σε ποσοστό 2% για τις οικοδομικές εργασίες και 8% για τις Η/Μ εργασίες
– δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στους οικισμούς Καινούργιο και Παναιτώλιο συνολικού μήκους 33.300 μμ, 3 πλήρη αντλιοστάσια (ένα στο Καινούργιο και δύο στο Παναιτώλιο) ηλεκτροδοτημένα και λειτουργικά και καταθλιπτικός αγωγός μεταφοράς λυμάτων ΚΑ1 μήκους 5.939 μμ μέχρι τον υφιστάμενο κεντρικό αποχετευτικό αγωγό του Αγρινίου.
– πλήρως ολοκληρωμένη και λειτουργική επέκταση δυναμικότητας κατά 30.000 ικ της υφιστάμενης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων της ΔΕΥΑ Αγρινίου σημερινής δυναμικότητας 60.000 ικ