Ερώτηση του ΚΚΕ για τις μετακινήσεις γιατρών από το Κέντρο Υγείας Βόνιτσας στο νοσοκομείο Λευκάδας

Για προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Βόνιτσας και των αγροτικών ιατρείων του δήμου Ακτίου Βόνιτσας λόγω της μετακίνησης γιατρών του στο νοσοκομείο Λευκάδας μιλούν σε ερώτηση που απευθύνουν προς τον Υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης και Νίκος Καραθανασόπουλος.

Αναλυτικά η ερώτηση:
Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Βόνιτσας και τα αγροτικά ιατρεία του δήμου Ακτίου Βόνιτσας, λόγω της πολιτικής απαξίωσης, που ακολουθήθηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζεται από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Πολιτικής, συστηματικής υποβάθμισης των δημόσιων υποδομών Υγείας, προκειμένου να κερδίζει έδαφος η επιχειρηματική δράση και η κερδοφορία των επενδυτών σε βάρος της Υγείας.
Μπροστά στην εκρηκτική κατάσταση που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Λευκάδας με το κλείσιμο της παθολογικής και άλλων κλινικών, ζήτημα για το οποίο είχαμε ενημερώσει τον Υπουργό με ερώτησή μας στη βουλή και για το οποίο έγιναν κινητοποιήσεις σωματείων και φορέων, η κυβέρνηση αντί να δώσει λύση, στελεχώνοντας το νοσοκομείο με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό ακολουθεί την τακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Με εντολή του διοικητή της 6η ΥΠΕ μεταφέρει γιατρούς από το ΚΥ Βόνιτσας για εφημερίες στο Νοσοκομείο Λευκάδας διαλύοντας έτσι το ήδη υποβαθμισμένο και υποστελεχωμένο ΚΥ Βόνιτσας. Επίσης με αυτή την πρακτική κλείνει και τα αγροτικά ιατρεία του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας γιατί στο νοσοκομείο Λευκάδας θα πηγαίνουν και αγροτικοί Ιατροί για εφημερίες και όλα αυτά γίνονται την στιγμή που στη βουλή συζητιέται το νομοσχέδιο για την υγεία που σύμφωνα με την κυβέρνηση θα έλυνε τα προβλήματα που υπάρχουν στα ΚΥ της χώρας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα προτίθεται να πάρει για να αντιμετωπιστούν τα οξυμμένα προβλήματα του ΚΥ Βόνιτσας και να λειτουργούν όλα τα αγροτικά ιατρεία του δήμου Ακτίου Βόνιτσας.