Θα… πέσουν «κορμιά» στον Παναιτωλικό

Τα «καναρίνια» έχουν πληθώρα λύσεων για τις θέσεις «6», «8» και «10», κάτι που σημαίνει μεγάλο ανταγωνισμό για μία θέση στο αρχικό σχήμα – Συνολικά 9 παίκτες μπορούν να αγωνιστούν εκεί

Ολο και καλύτερος γίνεται ο Παναιτωλικός και αυτό αποτυπώνεται στα φιλικά του ματς, όπου με Αστέρα και Κέρκυρα κράτησε το «μηδέν» και πλέον, δείχνει να έχει πολλές λύσεις. Αυτόματα ο Μάκης Χάβος πονοκεφαλιάζει ευχάριστα και για παράδειγμα στον άξονα αναμένεται να… πέσουν κορμιά. Στα δύο τελευταία φιλικά όπου πλέον μπαίνουμε και στο κομμάτι του τελικού «μονταρίσματος», ο έμπειρος κόουτς ξεκίνησε στην μεν Τρίπολη με διάταξη 4-2-3-1, ενώ κόντρα στους Φαίακες είχε 4-1-4-1. Αμφότερα έχουν τρεις παίκτες στον χώρο της μεσαίας γραμμής και κανείς «κυανοκίτρινος» δεν φαίνεται να έχει προβάδισμα για το αρχικό σχήμα.

Με τους Αρκάδες οι Μπεχαράνο, Μπράβο ήταν στο «6-8» και ο Ρόσα «δεκάρι», ενώ την Κυριακή ο Βολιβιανός βρέθηκε στο «6» και οι Λόπες, Μάζουρεκ μπροστά του. Για να μην… προτρέξει κάποιος, η απουσία του Μάρκος Πάουλο από τις δύο ενδεκάδες δεν «σημαίνει» κάτι, αλλά ο 29χρονος προέρχεται από τραυματισμό και έτσι βρίσκεται ένα «κλικ» πίσω. Το πόσο υπολογίζεται αποτυπώνεται στο ότι ήταν ο 2ος μετά τον Κυριακίδη ποδοσφαιριστής της ομάδας που ανανέωσε το καλοκαίρι. Αν σε αυτούς προσθέσουμε και τους Βασιλούδη, Μάλλη, Μαρινάκη που μπορούν να αγωνιστούν εκεί, τότε αυτόματα η ομάδα διαθέτει 9 παίκτες για τον άξονα, εκ των οποίων θα ξεκινάνε οι τρεις, σε σύστημα 4-2-3-1, 4-1-4-1 ή 4-3-3, το οποίο επίσης έχει δοκιμάσει ο έμπειρος κόουτς.

Από αυτούς οι Μάρκος Πάουλο, Μπράβο, Μπεχαράνο, Μαρινάκης, Μάλλης προορίζονται για το «6-8» και οι Ρόσα, Λόπες, Μάζουρεκ, Βασιλούδης για το «8-10». Βέβαια οι Ρόσα, Λόπες, Μάζουρεκ υπολογίζονται και για τα άκρα (μαζί με τους Κλέσιο, Ντίας, Γιαννιώτη), αλλά εκεί πάμε σε άλλο… κεφάλαιο. Το πιο «πολυπληθές» πλάνο με επιθετικογενείς χαφ και εξτρέμ είναι αυτό που είδαμε χθες, δηλαδή με έναν «κόφτη» σε κλασικό 4-1-4-1.

Τότε από τους παραπάνω 6 (Ρόσα, Λόπες, Μάζουρεκ, Κλέσιο, Ντίας, Γιαννιώτη) οι δύο θα είναι εκτός αρχικού σχήματος και αν αυτό φαντάζει πιο… άνετο για τον Χάβο, ο αντίλογος είναι πως σε μία τέτοια περίπτωση θα ξεκινά μόνο ένας εκ των Μπράβο, Μάρκος Πάουλο, Μπεχαράνο. Οπότε σε μία τέτοια περίπτωση θα υπάρχει… άλλη σπαζοκεφαλιά. Και αν ο Πάουλο βρεθεί στην τετράδα των χαφ μπροστά από το «εξάρι», τότε το 4/6 των επιθετικογενών μέσων που υπό προϋποθέσεις θα ξεκινά, αυτόματα θα γίνει 3/6….Στους παραπάνω υπολογισμούς δεν προσμετρούνται και άλλοι μικροί, όπως ο Νταλακούρας για τον οποίο ακούγονται καλά λόγια.

πηγή : gazzetta.gr