Κλοπή νερού στο Λυγιά Ναυπάκτου – Με σωλήνες παρέκαμπταν τα υδρόμετρα

Μετά από έλεγχο που διενήργησαν υπάλληλοι της ΔΕΥΑΝ στην περιοχή του Λυγιά Ναυπάκτου διαπιστώθηκαν παράνομες συνδέσεις ύδρευσης, οι οποίες συνιστούν κλοπή νερού. Συγκεκριμένα είχαν τοποθετηθεί σωλήνες νερού παρακάμπτοντας τα υδρόμετρα με αποτέλεσμα η κατανάλωση να μην καταμετράται, ενώ το πόσιμο νερό να χρησιμοποιείται ακόμη και για την άρδευση κήπων.

Το θέμα συζητήθηκε στο ΔΣ της ΔΕΥΑΝ το οποίο συνεδρίασε στις 3/8/2017 και ομόφωνα αποφασίσθηκε να επιβληθούν τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπει ο κανονισμός της ΔΕΥΑΝ τα οποία ανέχονται σε ποσό οκταπλάσιο της τεκμαρτής ετήσιας κατανάλωσης, ενώ τα αποτελέσματα της αυτοψίας τον υπαλλήλων θα αποσταλούν και στην Εισαγγελία Μεσολογγίου για απόδοση ποινικών ευθυνών.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Θωμάς Κοτρωνιάς «Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε τέτοιου είδους φαινόμενα είναι απαράδεκτα και θα τα στηλιτεύσουμε με κάθε μέσο. Θα εντατικοποιήσουμε τους ελέγχους και ας γνωρίζουν αυτοί που θεωρούν ότι είναι πιο έξυπνοι από αυτούς που τηρούν τις υποχρεώσεις τους έναντι της ΔΕΥΑΝ ότι σε τέτοιου είδους ενέργειες δεν υπάρχει ανοχή».