Έδωσαν παράταση στο Κλειστό μετά… την παρέλευσή της!

Η «Οδύσσεια» για το Κλειστό Γήπεδο της Αερογέφυρας μπορεί να κράτησε σχεδόν 20 χρόνια, όμως και τώρα που ουσιαστικά η κατασκευή του έχει ολοκληρωθεί φαίνεται ότι η παράδοσή του κολλάει στην αβελτηρία του Ελληνικού Δημοσίου, που μάλλον υπερτερεί και της όποιας πολιτικής βούλησης για την όσο το δυνατόν ταχύτερη παράδοση του έργου.

Κατ΄αρχήν θα πρέπει να σημειώσουμε ότι την προκλητική αδιαφορία των παρελθόντων ετών για την ολοκλήρωση του έργου διαδέχθηκε η μετ΄εμποδίων σταδιακή επανεκκίνηση του έργου τα τελευταία περίπου πέντε χρόνια, με προβλήματα είτε στη χρηματοδότηση του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είτε στη κοινοπραξία που εκτελούσε το έργο. Έτσι παρά το γεγονός ότι κατά την επίσκεψή του τον Φεβρουάριο του 2016 ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού είχε δεσμευθεί πως το έργο θα ολοκληρωθεί στο τέλος του καλοκαιριού του 2016, η επιπλέον καθυστέρηση κράτησε μέχρι στιγμής ένα χρόνο. Είναι δε χαρακτηριστικό για το τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν το έργο οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού πως η τελευταία παράταση που δόθηκε στον ανάδοχο έως τις 20/5/2017 “λόγω καθυστερήσεων που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητά του”, όχι μόνο έχει παρέλθει, αλλά η εν λόγω απόφαση (παρατίθεται στη συνέχεια) εκδόθηκε μετά την… παρέλευση (!) της παράτασης στις 12/6/2017…!!! Ιστορίες ελληνικής τρέλας…

Kάποια στιγμή βέβαια η γραφειοκρατική τρέλα θα τελειώσει και το κλειστό γήπεδο θα παραδοθεί. Ας ελπίσουμε αυτό να συμβεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα, όταν μάλιστα από το δήμο Αγρινίου έχουν ολοκληρθεί τα συνοδά έργα (ασφαλτόστρωση των γύρω δρόμων, δίκτυα ύδρευσης – αποχέτευσης) που απαιτούνται για να ξεκινήσει, χωρίς προβλήματα η χρήση του γηπέδου.