Πρωταγωνιστής των διεθνών αφίξεων το Άκτιο

Οι πτήσεις από το εξωτερικό απογείωσαν το Άκτιο
Αύξηση στον τουρισμό στη Δυτική Ελλάδα αλλά και την Πελοπόννησο μαρτυρούν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και η ΥΠΑ και αφορούν τις διεθνείς αφίξεις στα αεροδρόμια της χώρας, κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2017. Πρωταγωνιστής στην αύξηση των διεθνών αφίξεων στα τρία αεροδρόμια του δυτικού άξονα της χώρας, με εξαίρεση τα Ιόνια Νησιά, είναι το Ακτιο στη Δυτική Ελλάδα που κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους καταγράφει αύξηση, συγκριτικά με το 2016, κατά 13.200 επισκέπτες.

Αυξημένη κατά 22% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2016 είναι η κίνηση στο αεροδρόμιο του Ακτίου, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Fraport. 133.709 επιβάτες διακινήθηκαν από και προς το εξωτερικό τον προηγούμενο μήνα, μέσω του αεροδρομίου του Ακτίου, σε σύνολο 284.251 το πρώτο επτάμηνο του έτους.

Αυξημένος κατά 27,5% είναι και ο αριθμός των πτήσεων, καθώς στο σύνολο του επταμήνου έχουν πραγματοποιηθεί 2107 πτήσεις, εκ των οποίων οι 964 τον Ιούλιο. Ηνωμένο Βασίλειο, Δανία, Νορβηγία, Ολλανδία και Σουηδία, είναι οι πέντε χώρες που στέλνουν το μεγαλύτερο αριθμό επιβατών στην περιοχή.Αντίθετα μείωση κατά 13% παρουσιάζουν οι πτήσεις και οι επιβάτες γραμμών εσωτερικού.