Εξιχνιάσθηκαν δυο κλοπές σε οικίες ηλικιωμένων στην Αμφιλοχία

Εξιχνιάσθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, δυο κλοπές σε οικίες ηλικιωμένων, που διαπράχθηκαν φέτος τον Ιούνιο και τον Απρίλιο, σε χωριά της Αμφιλοχίας.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών (δυο ανδρών και δυο γυναικών), ηλικίας 23, 34, 23 και 26 ετών αντίστοιχα, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, οι τέσσερις δράστες ενεργώντας από κοινού, διέπραξαν τις παρακάτω κλοπές :
– Στις 05/03/2016 το πρωί, μετέβησαν με αυτοκίνητο στο Ανοιξιάτικο Αμφιλοχίας, όπου εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής και της αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.
– Στις 18/06/2017 το πρωί, μετέβησαν στη Στράτο Αμφιλοχίας, όπου εισήλθαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής και αφαίρεσαν κοσμήματα, συνολικής αξίας 2.500 ευρώ.

Για την ταυτοποίηση των στοιχείων των δραστών, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας αξιοποίησαν πλήρως τα στοιχεία και δεδομένα που συνέλεξαν από τους τόπους των περιστατικών και το προανακριτικό υλικό που είχαν συγκεντρώσει. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.