ΠΟΕΔΗΝ: Εκτός λειτουργίας 25 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στη Δυτική Ελλάδα

Τις ελλείψεις του ΕΚΑΒ και στη Δυτική Ελλάδα αναδεικνύει η ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή τον θάνατο ενός 55χρονου άνδρα στο Αθαμάνιο Αρτας, ο οποίος ενώ συμμετείχε σε αγώνα δρόμου έπαθε ανακοπή και δεν υπήρχε στο σημείο ασθενοφόρο για να τον παραλάβει, αλλά και τις πυρκαγιές που έπληξαν τα τελευταία 24ωρα τη χώρα. Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται στα ακινητοποιημένα από βλάβες ασθενοφόρα.

Στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, η εικόνα είναι τραγική. Ο μισός και παραπάνω στόλος είναι ακινητοποιημένος. Σε σύνολο 55 ασθενοφόρων οχημάτων επιχειρούν μόνο τα 25. Τα διαθέσιμα οχήματα καλύπτουν συνολικά πέντε νομούς (Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας).

«Για την μπαχαλοποίηση του κρατικού μηχανισμού και των κοινωνικών αγαθών φταίνε οι ασκούμενες πολιτικές.Η κυβέρνηση με τις πολιτικές που εφαρμόζει σπέρνει ανέμους και θερίζει θύελλες.Για να επιτύχει τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, αν και υποτίθεται εφαρμόζει παράλληλο πρόγραμμα και να συντηρεί ταυτόχρονα το πελατειακό κράτος, εγκατέλειψε στην τύχη τους τις υποδομές και τον εξοπλισμό του Κοινωνικού Κράτους και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποδομές και εξοπλισμός που έχουν να κάνουν με την υγεία των πολιτών, την ασφάλειά τους, την προστασία των περιουσιών τους, την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.