Ζήτημα αρχής για τον Παναιτωλικό

Τα «καναρίνια» ήταν η μόνη ομάδα που μειοψήφησε στην σημερινή συνεδρίαση της Λίγκα και το gazzetta.gr αναλύει το γιατί
Με τον Παναιτωλικό να είναι η μόνη ομάδα που δεν το αποδέχθηκε, εγκρίθηκε σήμερα η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας της Σούπερ Λιγκ με τη Nova. Τα «καναρίνια» μειοψήφησαν – στο παρελθόν άλλωστε έχουν πολλές φορές βρεθεί στην πλευρά των λίγων – και το gazzetta.gr προσπαθεί να «αποκωδικοποιήσει» το γιατί. Οπως φαίνεται υπάρχει ένα τρίπτυχο γεγονότων που οδήγησε τους «κυανοκίτρινους» και τον Μάκη Μπελεβώνη που ήταν σήμερα στο Δ.Σ. ώστε να ληφθεί αυτή η απόφαση.

1)Το πρώτο και ίσως το κυριότερο για την ομάδα του Αγρινίου φαίνεται πως είναι η πάγια θέσης της ότι «τρέχει» ήδη μία σύμβαση με το συνδρομητικό κανάλι. Δεν είχε λήξει, άρα και δεν υπήρχε λόγος ώστε η Λίγκα να μπει σε διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης. Μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών υπήρχαν συμβόλαιο, υπογραφές κτλ.

2)Στο Αγρίνιο από την πρώτη στιγμή έδειχναν ενοχλημένοι από την πορεία των επαφών μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών, καθώς το συνδρομητικό κανάλι έδειχνε να προσπαθεί να «πατήσει» πάνω στα προβλήματα διάφορων ομάδων και έτσι να περάσουν οι όροι του. Κάτι που οι «κυανοκίτρινοι» δεν έβλεπαν με καλό μάτι, από την στιγμή που υπήρχε μάλιστα η παραπάνω προϋπόθεση. Οτι δηλαδή μεταξύ των δύο πλευρών υπήρχε συμβόλαιο σε ισχύ.

3) Τα τελευταία χρόνια στις ομάδες έχουν επιβληθεί πάρα πολλές ρήτρες χωρίς να ευθύνονται, κάτι που πολλές φορές έχει καυτηριάσει ο Φώτης Κωστούλας. Κυρίως όταν αναβάλλονταν οι αγωνιστικές με αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας της χώρας και αυτόματα «κόβονταν» χρήματα από τις ΠΑΕ. Ετσι στο Αγρίνιο πιστεύουν πως η στάση του συνδρομητικού καναλιού δεν ήταν σωστή απέναντι στις ομάδες, καθώς σε απλά ελληνικά τους «χρέωνε» πράγματα για τα οποία δεν αποφάσιζαν αυτές.

πηγή : gazzetta.gr