AEK – Παναιτωλικός 2-0

Δύοο γκολ, δυο αποβολές, μπόλικες κίτρινες κάρτες, πάρα πολλά λάθη από αμφότερες τις ομάδες, αλλά και ένα γκολ που κατακυρώθηκε χωρίς το VAR, αλλά κατόπιν συζήτησης (!) ήταν τα κύρια… συστατικά ενός γενικά… άνοστου παιχνιδιού στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Σε ένα άδειο, λοιπόν, λόγω τιμωρίας, γήπεδο η ΑΕΚ παρατάχθηκε με τον Ούγκο Αλμέιδα στην επίθεση, με τον Μανόλο Χιμένεθ να θέλει να κάνει και δοκιμή με τον Πορτογάλο εν όψει της ρεβάνς με τη Μπριζ στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου δεν θα έχει διαθέσιμο τον τιμωρημένο Λιβάγια. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο, οι παίκτες της ΑΕΚ έδειχναν νευρικοί και έκαναν αρκετά λάθη στη άμυνα, αλλά οι αντίπαλοί τους δεν κατάφεραν να τα εκμεταλλευτούν.

Ο αγώνας δεν είχε ούτε… υποψία ευκαιρίας μέχρι το 13ο λεπτό όταν ο Μάρκος Πάουλο πάτησε στην πλάτη τον πεσμένο στην περιοχή Τρίστασον, ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι και ο Αλμέιδα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας όπως και πέρυσι το πρώτο γκολ της «Ένωσης» στο πρωτάθλημα. Η εικόνα του Παναιτωλικού στο γήπεδο ήταν εξαιρετικά συμπαγής με τους παίκτες του κρατούν κοντά τις γραμμές, ωστόσο το πρόβλημα για τους Αγρινιώτες ήταν πως η μπάλα δεν έφθανε εύκολα στον Μοράρ. Από την άλλη, η «Ένωση» έδειχνε μάλλον ασύνδετη, χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Έτσι, χρειάστηκε να περάσουν 22 λεπτά για να δούμε την πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο παιχνίδι, όταν τελικά ο Ρουμάνος, μετά τη σέντρα του Ντίας, έγινε αποδέκτης της μπάλας, έκανε την κεφαλιά στο κέντρο της άμυνα της ΑΕΚ, αλλά τελικά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ανέστη.Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμό και στο 25ο λεπτό είχαν διπλή μεγάλη χαμένη ευκαιρία όταν ο Ρόσα έβγαλε την μπαλιά στον Κλέσιο, αυτός με τη μία γύρισε στον Μοράρ στο ύψος του πέναλτι, αλλά η επέμβαση του Ανέστη ήταν εξαιρετική και έμεινε το μηδέν στην άμυνα των γηπεδούχων. Στην επαναφορά, έκαναν σουτ οι Αγρινιώτες, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 28′ ο Χαντάκιας κράτησε τον Αλμέιδα, ο Πορτογάλος εκνευρίστηκε τράβηξε από την μπλούζα τον αντίπαλό του και με αγκωνιά τον έριξε κάτω με αποτέλεσμα να δει την κόκκινη κάρτα και να αφήσει την ομάδα του με δέκα παίκτες για την υπόλοιπη μία ώρα της αναμέτρησης. Ο Χιμένεθ δεν πέρασε αμέσως τον Λιβάγια στο παιχνίδι, ο Κλωναρίδης ήταν αυτός που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης, ο Τρίστασον πήγε από αριστερά δεξιά, ενώ ο Αϊντάρεβιτς πέρασε λίγο μπροστά από τον Γιόχανσον. Ο Μάνταλος ήταν αυτός που είχε αναλάβει τη δημιουργία φάσεων, χωρίς ωστόσο να έχει βοήθεια από τους συμπαίκτες του. Από την άλλη, ο Παναιτωλικός, παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, δεν κατάφερε να απειλήσει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

O Λιβάγια μπήκε στο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, όπως και ο Πατίτο αντικαθιστώντας τους Κλωναρίδη και Τρίστασον. Καλύτερα μπήκε στο γήπεδο μετά την ανάπαυλα η ΑΕΚ και η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε στο 49ο λεπτό, όταν ο Μάρκος Πάουλο είδε την κόκκινη κάρτα για το σκληρό μαρκάρισμά του στον Μάνταλο.

Στο 54ο λεπτό, ο Πατίτο γύρισε πολύ ωραία την μπάλα από αριστερά, ο Μάνταλος έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Καλό ήταν το σουτ του Μάνταλου και στο 64ο λεπτό, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από αριστερό δοκάρι της εστίας του Κυριακίδη.

Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα και όσο περνούσε η ώρα, κι ενώ ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε, οι Αγρινιώτες έπαιρναν μέτρα στο γήπεδο, κέρδιζαν κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν (ανεπιτυχώς) να δημιουργήσουν φάσεις για την ισοφάριση. Τελικά το γκολ ήρθε για την ΑΕΚ στο 73ο λεπτό και μάλιστα με… περιπετειώδη τρόπο, καθώς ο Γιόχανσον σκόραρε, ο βοηθός υπέδειξε τον Σουηδό σε θέση οφσάιντ, ο διαιτητής ακύρωσε το τέρμα και τελικά μετά από… συζήτηση μεταξύ τους, ο Τζήλος έδειξε σέντρα και ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ έγραψε 2-0!

Κάπου εκεί, οι παίκτες του Παναιτωλικού έδειξαν πια να… εγκαταλείπουν την προσπάθεια για να φύγουν με βαθμό ή βαθμούς από την Αθήνα. Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικά, το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος και η ΑΕΚ πήρε τους τρεις βαθμούς, ενώ οι Αγρινιώτες τήρησαν την αρνητική γι’ αυτούς παράδοση που τους θέλει να μην νικούν ποτέ στην πρώτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι ενδεκάδες των ομάδων:
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Λόπες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Κλωναρίδης (46’ Λιβάγια), Μάνταλος (79′ Βινίσιους), Τρίστασον (46’ Πατίτο), Αλμέιδα
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας (16’ Μαρινάκης), Χαντάκιας, Μιγκέλ Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Μάρκος Πάουλο, Μπεχαράνο, Ρόσα (60′ Μπράβο), Ντίας (Μάζουρεκ), Μοράρ, Κλέσιο.