Αρχαίο Θέατρο Μακύνειας: «… ύστερα ήρθαν οι μέλισσες»

“…ύστερα ήρθαν οι μέλισσες.”
Η παράσταση των φετινών αποφοίτων της Ανωτέρας Σχολής Θεάτρου “Δήλος” – Δ. Χατούπη, ταξιδεύει στο Αρχαίο θέατρο της Μακύνειας στη Ναυπακτία.
Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου ώρα 18:00. Είσοδος Ελεύθερη

Εμπνευσμένο/βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη
Ο θρυλικός θίασος της Μαρίκας Σουέζ διαλύθηκε κάπου στο 1949 μέσα στη δίνη του τέλους του εμφυλίου πολέμου. Οι θεατρίνοι και οι αρτίστες του παρασύρονται από τους καιρούς που θέλουν την Ελλάδα να εξευρωπαΐζεται και καταλήγουν να φυλάνε ερημωμένα λουτρά ή να συχνάζουν σε κακόφημα ξενοδοχεία και πορνοσινεμά. Έτσι όταν θα έρθει η ώρα της πιο φρικτής εκδίκησης, κανείς δε θα ξεφύγει από το χέρι του τιμωρού. Και όσο δείχνουν οι μέλισσες το κεντρί τους, ο θίασος σε άλλες εποχές, εγκληματικής ασυδοσίας και ανεμελιάς περιοδεύει σε στρατώνες και ιαματικά λουτρά ανά την Ελλάδα, ανακαλύπτοντας αυτό που ξέρει καλά κάθε θιασώτης του Διονύσου: όσο κορμί, τόση ψυχή, και όση ψυχή, τόσο κορμί…
Ατελείωτα ταξίδια, πρόβες, τσιμπούσια με λακέρδες, σαρδάμ, παρεξηγήσεις, στόματα που δεν ξεπλένονται με τίποτα και στο τέλος πάντα η λύτρωση και η σωτηρία, γιατί όσο κι αν παλεύει η πολιτική για το αντίθετο το φινάλε είναι αίσιο και ο μπακλαβάς γωνία!