Κριτική της ΛΑ.Ε. Μεσολογγίου στον Περιφερειάρχη για τη βόλτα στην Τουρλίδα

Μία πανσέληνος, με φόντο το μαγικό τοπίο της λιμνοθάλασσας, καταναλώθηκε επικοινωνιακά από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα.
Δεν είδαμε, ούτε μάθαμε, τελικά, ποιά είναι αυτή η ξεχωριστή πρόταση αναβάθμισης του δρόμου που οδηγεί στην Τουρλίδα (έργο προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ!!!), που θα αλλάξει το πρόσωπο της Λιμνοθάλασσας. Το κακότεχνο και φτιαγμένο στο πόδι βίντεο παρουσίασής της δεν μπόρεσε να καλύψει την ανυπαρξία της.
Αντίθετα, η χωρίς ουσία αντιαισθητική φιέστα που στήθηκε, αναδεικνύει την μεγάλη αγωνία της πλειοψηφίας Κατσιφάρα, να εμφανίσει «έργο».
Η χωρίς ουσία φιέστα, επιβεβαιώνει την παντελή αδιαφορία για την Αιτωλ/νία, που έχει επιδείξει η Περιφερειακή αρχή στα τρία χρόνια της θητείας της.
Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηρισθεί, εκτός από υποκριτικό και ψεύτικο, το ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη για την αναβάθμιση δήθεν της Λιμνοθάλασσας, τη στιγμή που η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας απέφυγε να γνωμοδοτήσει και η περιφέρεια σήμερα εξακολουθεί προκλητικά να αποφεύγει να πάρει θέση στο έγκλημα που συντελείται σήμερα στο Εθνικό Πάρκο της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου;
Πως είναι δυνατόν να υπηρετούνται πιστά πολιτικές ληστρικής εκμετάλλευσης και καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος, επιβαλλόμενες από τις μνημονιακές δεσμεύσεις των κυβερνήσεων και από την άλλη, να δίνονται υποσχέσεις για σημαντικές παρεμβάσεις που ενισχύουν, δήθεν, το μοντέλο της οικοτουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μας;
Εμείς λέμε στους πολίτες της περιοχής να κρατούν μικρό καλάθι προσδοκιών απέναντι σε εκείνους που άλλα λένε και άλλα κάνουν πράξη.
Και αν θέλουν το καλάθι τους να γεμίσει, όχι με λόγια, αλλά με έργα, που έχει πραγματική ανάγκη ο τόπος μας, όχι με θάνατο, αλλά με ζωή, έχουν το καθήκον να συνταχθούν έμπρακτα με εκείνες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που, με καθημερινούς αγώνες, κόντρα στο ρεύμα της υποταγής, αντιστρατεύονται αυτές ακριβώς τις πολιτικές. Έτσι ώστε, η διεκδίκηση της ανατροπής αυτών των καταστροφικών πολιτικών για το φυσικό περιβάλλον και των ζωών μας και μαζί με αυτές της ανατροπής της υποκρισίας και του πολιτικού αμοραλισμού, να γίνουν πραγματικότητα!

Μεσολόγγι 10/09/2017
ΛΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ