Αναμένοντας ανακοινώσεις, ο Γαβρόγλου ανοίγει το “πουγκί” στο Αίγιο

Η σύνοδος των Πρυτάνεων έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή παρουσία του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, στα Καλάβρυτα. Κατ΄ιδίαν συνάντηση ο Υπουργός Παιδείας σίγουρα είχε με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Β. Κυριαζοπούλου, η οποία εξάλλου είχε κατά κάποιο τρόπο το ρόλο του οικοδεσπότη. Ωστόσο δεν γνωρίζουμε αν συζήτησαν το θέμα των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου.

Εκείνο που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι η σύνοδος των Πρυτάνεων όσον αφορά το θέμα της ίδρυσης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής «εκφράζει την ανησυχία της για τη διαδικασία που ακολουθείται, χωρίς τη συμμετοχή της πανεπιστημιακής κοινότητας». Μπορεί οι περιπτώσεις να είναι διαφορετικές, ωστόσο και στην περίπτωση των τμημάτων του Αγρινίου μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει το Υπουργείο Παιδείας να διαβουλεύεται -επισήμως τουλάχιστον- με τους εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Από εκεί και πέρα ο Κ.Γαβρόγλου πήγε στη σύνοδο των Πρυτάνεων με το “πουγκί”… Ο Υπουργός σημείωσε ότι τα Τμήματα των ΑΕΙ θα ενισχυθούν, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠΠΕΘ, με «έργα εκσυγχρονισμού των αμιγώς ακαδημαϊκών υποδομών» τους. Τα έργα αυτά θα αφορούν παρεμβάσεις αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών, του σχετικού λειτουργικού του εκπαιδευτικού εξοπλισμού και κάθε άλλη δαπάνη η κάλυψη της οποίας προβλέπεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ο προϋπολογισμός έργου του κάθε Τμήματος θα ανέρχεται σε 20.000 €. Αξιοσημείωτες επίσης είναι οι πληροφορίες που μετέδωσε η εφημερίδα “Πελοπόννησος” σχετικά με συνάντηση που είχε η διοίκηση του παραρτήματος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Αίγιο με τον υπουργό Παιδείας. Ο υπουργός σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα φέρεται να δεσμεύτηκε στην προοπτική σύστασης ενός τρίτου τμήματος στο Αίγιο, καθώς επίσης το υπουργείο Παιδείας να χρηματοδοτήσει το ΤΕΙ με 1,8 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των υποδομών των τμημάτων του Αιγίου. Αξιοσημειώτη η… γαλαντομία Γαβρόγλου με το ΤΕΙ στο Αίγιο, αν το δημοσίευμα έχει βάση.

Σε κάθε περίπτωση σχεδόν δύο μήνες μετά τη σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας με τους φορείς του Αγρινίου, το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως για το θέμα των Τμημάτων του Αγρινίου. Και αναμένουμε…