Πρώτο κουδούνι με εγκαίνια στο 2ο Λύκειο Μεσολογγίου – Παρουσία του Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης [pics]

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο Μεσολόγγι συνοδεύτηκε με τα εγκαίνια ενός ένος νέου, υπερσύγχρονου διδακτηρίου, που θα φιλοξενεί τους μαθητές του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου.

Στον αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Νικόλαος Καραπάνος, ο Γενικός Γραμματεύς δια βίου μάθησης και νέας γενιάς κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου, ο Διευθυντής Δευτεροβαθμίου Εκπαιδεύσεως της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας κ. Χρήστος Καζαντζής καί οι καθηγητές του Λυκείου με επικεφαλής τον Διευθυντή κ. Δημήτριο Τριανταφύλλου.

Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου εξέφρασε τις θερμές ευχές του στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για τη νέα σχολική χρονιά, σημειώνοντας παράλληλα πως ο δρόμος της γνώσης είναι αυτός που οδηγεί όχι μόνο στην επαγγελματική επιτυχία και αποκατάσταση, αλλά και στην εσωτερική βελτίωση των παιδιών που αύριο θα είναι οι μελλοντικοί ενεργοί πολίτες. Ωστόσο, όπως σημείωσε, πέρα από την επιμέλεια που επιβάλλεται για την κατάκτηση των υψηλών στόχων, ιδιαίτερη σημασία θα έχει πάντα η διατήρηση, η καλλιέργεια αλλά και συνέχεια των αξιών και των αρετών εκείνων που διαμορφώνουν τη φυσιογνωμία του λαού μας.

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου χαρακτήρισε ως «στολίδι» για την εκπαιδευτική κοινότητα το νέο κτήριο του 2ου ΓΕΛ, το οποίο παραδόθηκε και αρχίζει τη λειτουργία του σήμερα, το οποίο πέρα από την λειτουργικότητά του, διατηρεί ταυτόχρονα μια άψογη αισθητική, εναρμονισμένη με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται.Ο Νίκος Καραπάνος σημείωσε επίσης πως πέρα από την στεγαστική κάλυψη των αναγκών, το  Υπουργείο Παιδείας, οφείλει έναντι στη νέα γενιά, να λαμβάνει προσεκτικές αποφάσεις οι οποίες όχι μόνο δεν θα ταράσσουν τους μαθητές, αλλά αντιθέτως θα διευκολύνουν την προσήλωσή τους στα μαθησιακά αντικείμενα  και τις αυξημένες σχολικές τους υποχρεώσεις.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού στο νέο κτίριο του 2ου Γενικού Λυκείου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Κατά την σύντομη προσφώνησή του προς τους μαθητές και τις μαθήτριες εξέφρασε τη χαρά όλων για την έναρξη του νέου σχολικού έτους σε ένα καινούργιο, ευρύχωρο, άνετο και σύγχρονο οικοδόμημα και ευχήθηκε στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και κηδεμόνες και τους επισήμους να έχουν μια καλή σχολική χρονιά με πρόοδο και υγεία. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος, προέτρεψε τα παιδιά να αντιστέκονται σε όσους θέλουν να τα παρασύρουν σε δρόμους αλλότριους που δεν τα βοηθούν στην ολοκλήρωση και την επιτυχία, αλλά τους προσφέρουν μόνο πρόσκαιρες και εφήμερες ψευτοχαρές.

View post on imgur.com