Διαμαρτυρία για τον χωματόδρομο που συνδέει τη Χούνη τους οικισμούς Σκιαδέϊκα και Ριό [pics]

Σε διαμαρτυρίες της Επιτροπής Κατοίκων Σκιαδέϊκα-Ριό και υπόλοιπης Χούνης το τελευταίο διάστημα, ύστερα από αλεπάλληλες επισκεψεις στην Περιφέρεια (Πάτρα) και στον Δήμο Αγρινίου και ειδικότερα τον κύριο Σπύρο Αδάμη που ενημέρωσε και ο ίδιος τον Δήμαρχο, απάντησε ο Δήμαρχος Αγρινίου κος Γ.Παπαναστασίου, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη-αυτοψία, συνοδευόμενος από τους κατοίκους και κλιμάκιο από τον δήμο στον χωματόδρομο που συνδέει την Χούνη με τους οικισμούς Ριό και Σκιαδέϊκα (πρώην Δ.Ε Παρακαμπυλίων, νύν Δ.Δ Αγρινίου). Με την επιτόπια αυτοψία του χωματόδρομου που ταλαιπωρεί τους κατοίκους ειδικά τους χειμερινούς μήνες λόγω των συχνών και ισχυρών βροχοπτώσεων που διαβρώνουν συνεχώς τον δρόμο με συνέπεια την συνεχή φθορά των Ι.Χ και την άρνηση των ασθενοφόρων να ανέβουν σε έκτακτα περιστατικά υγείας όταν υπάρχει ασθενής ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Υπήρξε ολιγόωρη συζήτηση με τους κατοίκους που κατέθεσαν τα προβλήματα και τα παράπονα τους για την αφημένη περιοχή των οικισμών Σκιαδέϊκα και Ριό εδώ και πολλά χρόνια και τονίστηκε ότι ενώ βρισκόμαστε στον Δ.Αγρινίου οι πρόεδροι των γειτονικών χωριών και οικισμών τρέχουν για να καλύψουν τις ανάγκες και τα προβλήματα που υπάρχουν και την αδιαφορία του Τοπικού Προέδρο της Χούνης που επιδεικνύει συνέχεια! Επίσης τονίστηκε πως στα περίπου 40 χρόνια που υπάρχει ο χωματόδρομος τα χρήματα τα οποία έχουν δαπανηθεί για να στρώνει χώμα ο Δήμος μια φορά τον χρόνο θα είχε γίνει ένας ωραίος δρόμος με τα μισά χρήματα από αυτά που έχουν δαπανηθεί!

Από την πλευρά του Δημάρχου αναγνωρίστηκε ότι το πρόβλημα υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια από την ολιγορία των προηγούμενων Δημοτικών και Κοινοτικών Αρχών και δεσμέυτηκε να φτιαχτούν τα δύσκολα σημεία για αρχή όσο το συντομότερο δυνατόν λόγω της έλευσης του χειμώνα και σιγά σιγά να φτιαχτεί ο δρόμος στην πλειοψηφία του. Άλλο ένα χρόνιο πρόβλημα που οι κάτοικοι εξέθεσαν είναι της ύδρευσης, που με ιδία μέσα και αυτοθυσία παλέυουν χειμώνα καλοκαίρι, επειδή ο/οι υδραυλικός/οι του Δήμου, αρνούνται να ανέβουν λόγω επικινδυνότητας να επιδιορθώνουν τα προβλήματα υδροδότησης από την πηγή Αετοφωλιά που βρίσκεται σε δύσβατο σημείο στο βουνό Φρυάς του Παναιτωλικού Όρους και απάντησαν στις ανακρίβειες του τοπικού προέδρου της Χούνης ότι πληρώνονται από τον Δήμο, ενώ ξεκάθαρα δεν ισχύει. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αγρινίου ζητάει κανονικά την καταβολή των λογαριασμών υδροδότησης χωρίς να υπάρχει η παραμικρή εξυπηρέτηση όπως προαναφέρθηκε λίγες γραμμές ποιό πίσω.

Μεγάλος κερδισμένος ο μικρός Μάριος Μαντζαφίνης που μόλις τον ρώτησε ο Δήμαρχος κος Γ.Παπαναστασίου τι θέλει ο μικρός απάντησε μια κούνια. Η απάντηση του Δημάρχου ήταν θετική και του υποσχέθηκε να του δώσει μια κούνια για να μπορεί να παίζει. Οι γονείς του μικρού Μάριου θα πάνε από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για να παραλάβουν την κούνια του μικρού Μάριου ώστε να μπορεί να παίζει. Να σημειωθεί ότι οι οικισμοί Σκιαδέϊκα και Ριό είναι από τους πολυπληθέστερους της περιοχής και απαρτίζεται και με πολλά νέα παιδιά που έχουν θέληση να μείνουν και να συνεισφέρουν στον τόπο τους και για αυτό το δικαίωμα παλεύουν.Για το κλείσιμο η Επιτροπή Κατοίκων Σκιαδέϊκα-Ριό και υπόλοιπης Χούνης διαμηνύει ότι δεν θα σταματήσουν τους αγώνες τους για την πλήρη αποκατάσταση του δρόμου και των υπολοίπων προβλημάτων.

Κείμενο: Θωμάς Μαντζαφίνης / Επιτροπή Σκιαδέϊκα-Ριό υπόλοιπης Χούνης
Φωτογραφίες: Μαντζαφίνης Θωμάς

View post on imgur.com