Ενιαία νοσοκομεία μόνο ως νομικό πρόσωπο

Τα νοσοκομεία της περιοχής μας είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι αποτελούν ενιαίο νομικό πρόσωπο, με ενιαία διοίκηση, ενιαίο προϋπολογισμό. Αλλά το σύστημα των διασυνδεόμενων νοσοκομείων δεν σημαίνει ότι τα νοσοκομεία αποτελούν ένα σώμα μια ψυχή… Ενιαίος μεν ο προϋπολογισμός, αλλά με ξεχωριστές προβλέψεις για κάθε νοσοκομείο. Ενιαία διοίκηση με ΔΣ, αλλά και με διοικητές ξεχωριστούς για κάθε νοσοκομείο.

Βλέπουμε λοιπόν -μέσα από επίσημες ανακοινώσεις και τις επιλογές που γίνονται σε κάθε νοσοκομείο- στη μία περίπτωση να υπάρχει ένα “κύμα” δωρεών και προσφορών από την τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου προς το εκεί νοσοκομείο και στην περίπτωση του Αγρινίου να γίνονται επιλογές που να προκαλούν το κοινό αίσθημα. Να γίνονται δηλαδή δαπάνες χιλιάδων ευρώ για την ανακαίνιση στο γραφείο του διοικητή, δαπάνες για το στέγαστρο για τα αυτοκίνητα των διοικούντων….

Και οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες την ώρα που στο Μεσολόγγι, ιδιώτες και επιχειρήσεις -προφανώς σε συνεννόηση με το νοσοκομείο- δωρίζουν από καρέκλες για τους χώρους αναμονής μέχρι ποσότητες χρωμάτων για να βαφτούν οι χώροι του Νοσοκομείου, προφανώς αυτό το κάνουν επειδή στο Μεσολόγγι δεν βλέπουν τις προκλήσεις που συναντά κανείς στο Αγρίνιο…