“Κανείς δεν έχει πάρει το χρίσμα”, προνομιακή εκκίνηση όμως;

Ισχυρό μήνυμα προς τους επίδοξους Τραγάκηδες, τους υιούς τους, αλλά και κάθε στέλεχος που έχει τη φιλοδοξία να συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από τη συνέντευξή του στο πλαίσιο της 82ης Δ.Ε.Θ.

“Όποιος ισχυρίζεται – εξαιρώ τους εν ενεργεία βουλευτές – σήμερα δημόσια ότι έχει πάρει το χρίσμα, παρακάμπτοντας με αυτό τον τρόπο τις αποφάσεις των οργάνων του Κόμματος, θα έχει την ίδια τύχη που είχε ο γιος του κ. Τραγάκη. Θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος.Ο καθένας έχει δικαίωμα να διεκδικεί τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και, ευτυχώς, υπάρχει μεγάλη προσφορά ανθρώπων, οι οποίοι θέλουν να πολιτευτούν. Ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει ότι θέλει να είναι υποψήφιος βουλευτής. Κανείς, όμως, δεν έχει πάρει το χρίσμα μέχρι που να κλείσει οριστικά το ψηφοδέλτιο και να γίνουν σεβαστές, προφανώς, οι αποφάσεις του Προέδρου και των οργάνων του Κόμματος” είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζοντας ότι θα υπάρχει μια σημαντικότατη ανανέωση στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Βεβαίως αλλά αυτά ακούγονται ωραία, αλλά δεν είναι λίγα τα στελέχη της ΝΔ που γνωρίζουν ότι όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ισχύουν πάντοτε και στην πράξη. Για παράδειγμα, στην Αιτωλοακαρνανία είναι πολύς καιρός που στέλεχος του κόμματος -που βρίσκεται κοντά στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη- μπορεί να μην έχει δηλώσει υποψήφιος βουλευτής, αλλά οι εμφανίσεις του στο νομό τον τελευταίο ενάμιση χρόνο μαρτυρούν πως έχει πάρει το ΟΚ από την Πειραιώς. Και μπορεί να είναι θεμιτό η ηγεσία του κόμματος να θέλει τη συμμετοχή ορισμένων ανθρώπων στο ψηφοδέλτιο, δεν είναι δίκαιο όμως για όσους κληθούν να δώσουν τη μάχη του σταυρού σχεδόν την τελευταία στιγμή… Και επιπλέον σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό μπορεί να λειτουργήσει αποθαρρυντικά για όσους ενδιαφέρονται να συστρατευθούν με τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές, αφού σηματοδοτεί προνομιακή εκκίνηση για κάποιους…