Ήττα στο κύπελλο για τον Παναιτωλικό- 2-0 από την Ξάνθη

Άτυχος ο Παναιτωλικός που άξιζε κάτι καλύτερο, πιο αποτελεσματική η Ξάνθη, που σκόραρε με τον Κάστρο στο 27’ και τον Παναγιώτη Τριάδη στο 60’.

Με τους χειρότερους οιωνούς και χωρίς ρυθμό από τις δύο ομάδες και χωρίς φάσεις άρχισε το ματς στα Πηγάδια. Ο Μαρκόφσκι ήταν πρωταγωνιστής στις δύο πρώτες φάσεις του αγώνα, αφού στο 21’ δεν μέτρησε τέρμα που πέτυχε, αφού υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, ενώ τρία λεπτά αργότερα παραλίγο να στείλει την μπάλα στην εστία της ομάδας του. Ύστερα από το κακό ξεκίνημα η Ξάνθη μετά το 25’ λεπτό άρχισε ν’ ανεβάζει σταδιακά την απόδοση της και έφτασε στο 1-0 με τον Κάστρο με κεφαλιά μετά από όμορφη σέντρα του Μπαξεβανίδη στο 27ο λεπτό. Στο 36’ ο Παναιτωλικός προσπάθησε ν’ απαντήσει με τον Μαρκόφσκι, αλλά το πλασέ του ήταν κάκιστο και δεν μπόρεσε ν’ απειλήσει τον Ζίβκοβιτς. Τελευταία φάση για το πρώτο μέρος ήταν ένα διαγώνιο σουτ του Κλέσιο που πέρασε έξω.

Ο Παναιτωλικός ήταν εκείνος που μπήκε καλύτερα στην επανάληψη με τον Μάζουρεκ να σουτάρει έξω μετά από ενέργεια του Κλέσιο, ενώ στο 53’ ο Ζίβκοβιτς καθάρισε πάλι προ του Μαρκόφσκι μια επικίνδυνη φάση. Στο 60’ όμως στην πρώτη ουσιαστική φάση της στο δεύτερο μέρος η ακριτική ομάδα εξασφάλισε ουσιαστικά τη νίκη με τον Τριάδη να πλασάρει εύστοχα μετά από ωραία ενέργεια του Ρότσε. Οι Αγρινιώτες είδαν ξανά τον Ζίβκοβιτς να κάνει μια υπέροχη επέμβαση σε εκτέλεση φάουλ του Μάζουρεκ, με τον Ροντρίγκες στο 84’ να έχει την τελευταία καλή προσπάθεια για τους φιλοξενούμενους. Στις καθυστερήσεις όμορφη εκτέλεση φάουλ του Λουσέρο, με την μπάλα να περνά έξω από την εστία του Τσέναμο. Η Ξάνθη πήρε το τρίποντο με 2-0 και μπήκε στη θέση του οδηγού μαζί με τον Πανσερραϊκό για την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι συνθέσεις:
Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Σβάρνας, Σιλά, Καμαρά, Λουσέρο, Μεχία (58′ Ντε Λούκας), Τριάδης (82′ Κίκε), Ρότσε, Κάστρο (69′ Μπρίτο)
Παναιτωλικός: Τσενάμο, Κλέσιο (70′ Χαντάκιας), Ροντρίγκες, Μιχάι, Τσοκάνης, Μπράβο, Πάουλο, Μάζουρεκ, Ρόσα (65′ Βασιλούδης), Παρράς, Μαρκόφσκι

πηγή : sport-fm.gr