Νοσοκομείο Αγρινίου: Θα συζητηθούν οι καταγγελίες για ιατρική αμέλεια σε περιπτώσεις θανάτων;

Tην περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η συνέλευση των νοσοκομειακών γιατρών στο νοσοκομείο Αγρινίου. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η ακύρωση των εκλογών για το επιστημονικό συμβούλιο, με ευθύνη σύμφωνα με τους γιατρούς της διοίκησης του νοσοκομείου Αγρινίου. Η πλειοψηφία των γιατρών σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr επέκριναν το διοικητή για τους χειρισμούς στο συγκεκριμένο θέμα.

Όμως την ώρα που κάποιος θα περίμενε ότι στην συνέλευση θα τίθονταν και το θέμα των καταγγελιών για ιατρική αμέλεια σε κάποιες περιπτώσεις θανάτων που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες στο νοσοκομείο Αγρινίου, ουδείς φάνηκε να θέλει να το ανοίξει… Γιατί όμως δεν συζητήθηκε ένα τόσο σοβαρό θέμα, την ώρα που συζητείται σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις μεταξύ των γιατρών και φυσικά έχει θορυβήσει την τοπική κοινωνία του Αγρινίου…;; Μήπως δεν είναι «έτοιμοι» όμως να ανοίξουν το θέμα; Μήπως θα έπρεπε να συζητήσουν το θέμα, ώστε να υπάρξει κάποια πίεση προς τη διοίκηση με απώτερο σκοπό να ληφθούν μέτρα και να μην δυσφημείται εν γένει το νοσοκομείο και ολόκληρη η ιατρική κοινότητα από τα ενδεχόμενα λάθη ορισμένων; Μήπως γνωρίζουν από πρώτο χέρι ποια είναι τα προβλήματα του νοσοκομείου και ότι χρειάζονται έμπειροι νοσοκομειακοί γιατροί για να αντιμετωπίσουν μια σειρά από δύσκολα περιστατικά; Είναι όμως μόνο θέμα εμπειρίας το πρόβλημα;; Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr αρκετοί γιατροί τόσο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όσο και στον «Άγιο Ανδρέα» στην Πάτρα, πλείστες όσες φορές –όχι μόνο το τελευταίο διάστημα, αλλά και παλαιότερα- έχουν μείνει έκπληκτοι από το γεγονός ότι ορισμένα από τα περιστατικά που διακομίζονται από το Αγρίνιο στην Πάτρα είναι από εκείνα που -όπως χαρακτηριστικά λένε- υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται στο Αγρίνιο, αλλά και να έχουν θετική κατάληξη.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται να επαναληφθεί η συνέλευση των νοσοκομειακών γιατρών του Αγρινίου. Πότε όμως οι γιατροί του Αγρινίου θα θέσουν τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων; Μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα να συζητηθεί το θέμα;

Νεότερη ενημέρωση :
Για τη δημοσίευση αυτή το ΑγρίνιοCulture.gr έλαβε στις 20/9 και δημοσιεύει την παρακάτω ανακοίνωση – απάντηση από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Νομού Αιτωλ/νίας

Ε.Ι.Ν.Ν.Α.Α
Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Νομού Αιτωλ/νίας
Διαβάσαμε με έκπληξη και απορία το δημοσίευμά σας που αφορούσε την Γενική Συνέλευση των Γιατρών της 15-09-2017. Σ΄αυτό κατακρίνεται την Γενική Συνέλευση ότι δεν συζήτησε το θέμα των πρόσφατων θανάτων.
Μας προβληματίζει μία τέτοια παρουσίαση, όταν το βασικό θέμα της συνέλευσης ήταν ακριβώς αυτό και ακούστηκαν σημαντικές τοποθετήσεις, τόσο πάνω σε αυτό, όσο και σε γενικότερα θέματα ασφάλειας και λειτουργίας του Νοσοκομείου.
Και βέβαια, όπως γράψατε, οι Γιατροί και οι Νοσηλευτές του Νοσοκομείου είναι αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα και από πρώτο χέρι τα προβλήματα λειτουργίας του.
Σας θυμίζω ότι αυτοί πρώτοι, πολύ καιρό πριν συμβούν τα δυσάρεστα γεγονότα, έχουν τοποθετηθεί σε αυτά τα θέματα χωρίς όμως μέχρι τώρα να έχουμε δει κάποια βελτίωση των ορών λειτουργίας του.
Θα ήταν τουλάχιστον απαίτηση μας να υπάρξει μία διασταύρωση των πληροφοριών σας πριν δημοσιευτούν, προκειμένου να αποτυπώνεται σωστά η πραγματικότητα ιδίως για τόσο σοβαρά θέματα.
Για το ΔΣ της ΕΙΝΝΑΑ
Ο Πρόεδρος
Κ.Α. ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Νευροχειρουργός