Mεγάλη νίκη του Παναιτωλικού κόντρα στον Παναθηναϊκό

Με τα γκολ των Μάζουρεκ και Κλέσιο ο Παναιτωλικός πέτυχε σήμερα στο Αγρίνιο τη μεγαλύτερη νίκη (2-0) στην ιστορία του απέναντι στον Παναθηναϊκό (και γενικότερα απέναντι στις μεγάλες ομάδες της Αθήνας) πραγματοποιώντας φυσικά την καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Απέναντι στον Παναθηναϊκό των πολλών προβλημάτων “στήθηκε” από τον Μάκη Χάβο ένας Παναιτωλικός βγαλμένος από τα παλιά. Ο Παναιτωλικός έχασε πολλές ευκαιρίες ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο, όπου θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα γκολ.

Με καλό ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι, με τον Παναιτωλικό να συμβίβαζεται με το ότι ο Παναθηναϊκός είχε την πρωτοβουλία, αλλά όχι την ουσία. Η στρατηγική των Αγρινιωτών “έπιασε”, αφού το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους στο 19′. Ο Ρότσα “άδειασε” από αριστερά τον Χίλιεμαρ, πάσαρε στον Μάζουρεκ που με πολύ ωραίο πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0. Οι παίκτες του Ουζουνίδη αναλώνονταν σε πολλά λάθη απειλώντας μόνο με κάποια σουτ του Μολίνς που έφυγαν έξω. Ακόμα και όταν ο Λουντ βρέθηκε τετ α τετ ή ο Ρότσα έκανε κεφαλιά προς το τέρμα της ομάδας του, η ισοφάριση δεν ήρθε, αφού στην πρώτη περίπτωση ο Φινλανδός πάτησε την μπάλα (!) ενώ στη δεύτερη ο Κυριακίδης ήταν στη σωστή θέση.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ουζουνίδης έριξε στο παιχνίδι τον Τσάβες, ο οποίος υπέστη μυϊκό τραυματισμό και αποχώρησε στο 70′, μεγαλώνοντας την λίστα των προβλημάτων για τον Έλληνα τεχνικό! Η είσοδος του Αργεντινού σήμανε και την αλλαγή στο αγωνιστικό πλάνο των «πρασίνων» που βγήκαν στο γήπεδο και έπαιξε φουλ επίθεση. Το παιχνίδι άνοιξε για τα καλά, έγινε… ροντέο αλλά και πάλι ο Παναιτωλικός ήταν εκείνος που δημιούργησε τις πολύ μεγάλες φάσεις με τον Κλέσιο! Ο Παναθηναϊκός είχε μοναχά μια κεφαλιά του Μολέδο και ένα σουτ του Μολίνς και η ανισσοροπία στην άμυνα… τιμωρήθηκε τελικά στο 65′. Ο Βλαχοδήμος δεν μπορούσε να βγάλει και το νέο σουτ του Κλέσιο μετά από τρομερή επέλεση του Ρότσα από αριστερά, ο Παναιτωλικός έκανε το 2-0 και κάπου εκεί το ματς τελείωσε…

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μόρας, Μιχάι, Μαρινάκης, Ρότσα, Μπεχαράνο, Πάουλο, Μάζουρεκ (74’ Μπράβο), Κλέσιο, Ρόσα (79’ Τσοκάνης), Ντίας (84’ Μαρκόφσκι)
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Χουλτ, Μολέντο, Κουρμπέλης, Γιόχανσον, Σιλά, Χίλιεμαρκ, Βιγιαφάνιες, Λουντ (64’ Μουνιέ), Άλτμαν (46’ Τσάβες 71’ Χατζηγιοβάνης), Μολίνς