“Καθοριστικός ο ρόλος του Ποταμιού για ένα μεγάλο ριζοσπαστικό μεταρρυθμιστικό κίνημα”

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Η συζήτηση για κάτι μεγάλο, ριζοσπαστικό στο χώρο του Κέντρου είναι μια συζήτηση που αφορά όλον τον Ελληνικό Λαό. Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό μέσα από την κινητικότητα των ενδιαφερόμενων πολιτικών δυνάμεων και προσώπων, την αρθρογραφία του τύπου, των τηλεοπτικών συζητήσεων και των αποτελεσμάτων σχετικών δημοσκοπήσεων.
Ωστόσο, η έγνοια των περισσοτέρων πολιτών αλλά και του κινήματος μας, «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ», δεν είναι για τη σημερινή υπάρχουσα κεντροαριστερά, ούτε για τη συγκρότηση ενός μεγαλύτερου μηχανισμού, που θα εμπεριέχει τους παλιούς μηχανισμούς. Αντίθετα, η έγνοια μας είναι για τη δημιουργία ενός νέου, μεγάλου μεταρρυθμιστικού, ριζοσπαστικού φορέα. Ενός φορέα που θα δημιουργηθεί από την ελληνική κοινωνία, μέσω της μαζικής συμμετοχής των πολιτών και όλων αυτών που έχουν πληγεί από την ανερμάτιστη πολιτική των κυβερνώντων και ασφυκτιούν από τον κρατισμό, τον κομματισμό και το λαϊκισμό, που τόσα χρόνια κυριαρχούν στην πολιτική σκηνή.
Πρόκειται λοιπόν, για προσπάθεια που αφορά τη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού δημοκρατικού κινήματος στο χώρο του Κέντρου και όχι τη μετεξέλιξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ, της ΔΗ.ΣΥ. ή άλλου κόμματος. Οι διαδικασίες και οι περισσότερες υποψηφιότητες που έχουν ήδη κατατεθεί αφορούν έναν πραγματικά νέο ενιαίο πολιτικό φορέα.
Εξάλλου, στους βασικούς κανόνες της εκλογικής διαδικασίας, που εκπόνησε η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας (Επιτροπή του καθηγητή Ν.Κ. Αλιβιζάτου), αναφέρεται ότι: «Αποστολή της Επιτροπής είναι η διεξαγωγή αδιάβλητης εκλογής για την ανάδειξη από τη βάση του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα …. Η Επιτροπή θα επιδιώξει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή πολιτών στην εκλογική διαδικασία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό». Μάλιστα, η Επιτροπή έχει αποφασίσει να εξαντλήσει όλες τις τεχνικές δυνατότητες ώστε, εκτός από τη «δια ζώσης ψηφοφορία», να διεξαχθεί και «ψηφοφορία εξ αποστάσεως», προκειμένου να ενθαρρύνει τη συμμετοχή στην ψηφοφορία του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού εκλογέων της νεότερης ιδίως γενιάς.
Στόχος της Επιτροπής αλλά και δικός μας στόχος είναι να ψηφίσουν όλοι αυτοί που προσπαθούν συνεχώς για τη βελτίωση της ζωής τους, που είναι αγανακτισμένοι και απογοητευμένοι από τα παλιά κόμματα, αυτοί που φλερτάρουν με τη Ν.Δ. και το ΣΥΡΙΖΑ γιατί νομίζουν ότι δεν έχουν άλλη λύση. Θέλουμε δηλαδή στις κάλπες εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους γιατί αυτοί θα δυναμώσουν και θα κάνουν την παράταξη μεγάλη και όχι τα κομματικά κουκιά. Θέλουμε ένα νέο προοδευτικό κίνημα με κεντρώους, σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθερους, αριστερούς μεταρρυθμιστές, οικολόγους, που δε θα είναι τσόντα και συμπλήρωμα ούτε δεξιά, ούτε αριστερά και που θα πρωταγωνιστήσει σύντομα αλλάζοντας τους όρους του πολιτικού παιγνιδιού υπέρ των πολλών, υπέρ της κοινωνίας και υπέρ της Πατρίδας μας.
Σας καλούμε όλους σε αυτό το προσκλητήριο που θα έχει ως κατάληξη αλλά και ως νέα αρχή την εκλογή ενός αρχηγού από τη βάση. Μια εκλογή που πρέπει να συγκινήσει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.
Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή.
Στηρίξτε με την ψήφο σας την υποψηφιότητα του Σταύρου Θεοδωράκη για την ηγεσία του νέου ριζοσπαστικού, μεταρρυθμιστικού φορέα του Κέντρου.
Γίνετε και ΕΣΕΙΣ το κέντρο της αλλαγής.

Για το ΠΟΤΑΜΙ Αιτωλ/νίας
ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ
Συντονιστής της υποψηφιότητας του Σταύρου Θεοδωράκη στην Αιτωλ/νία