VAR και στη Super League !

Δεν είναι μακριά η στιγμή που το VAR θα έρθει και στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού ο Γιώργος Βασιλειάδης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με FIFA και UEFA.

Το Video Assistant Referee έρχεται και στην Ελλάδα. Νωρίτερα απ’ ό,τι ίσως πίστευαν οι περισσότεροι, το VAR θα χρησιμοποιείται και στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, αφού υπάρχει η βούληση και από την πλευρά του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη.Αυτό που βλέπουμε στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, θα το δούμε και στην Ελλάδα, πιθανότατα από τον β’ γύρο της Super League Σουρωτή. Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για το βίντεο που διαλευκάνει άμεσα τις αμφισβητούμενες φάσεις και διορθώνονται πιθανά διαιτητικά λάθη.

Η Live Sport αναφέρει ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τη FIFA και την UEFA, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει σύσκεψη με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές για να το δούμε άμεσα και στην χώρα μας. Θα χρειαστεί βέβαια ένα εύλογο χρονικό διάστημα για την εγκατάσταση!Στη σύσκεψη που θα γίνει στο υφυπουργείο Αθλητισμού, θα αποφασιστεί η σύσταση μιας επιτροπής που θα αναλάβει τις διαδικασίες, ενώ πρέπει να γίνουν σεμινάρια στους διαιτητές.Όσον αφορά στο συνολικό κόστος, είναι αρκετά μεγάλο και μένει να φανεί πώς θα εξασφαλιστούν οι πόροι για τις εγκαταστάσεις και τους ανθρώπους που θα το “τρέχουν”. Όπως και να ‘χει, πρόκειται για ένα θέμα που δρομολογείται!

πηγή : Sport24.gr