“Ναυμαχία” για την υδροληψία από την τεχνητή λίμνη Στράτου

Διαφορετικές αναλύσεις επικαλούνται ΔΕΥΑ και Δ. Τραπεζιώτης
Τις παραιτήσεις Παπαναστασίου Σκορδόπουλου ζήτησε ο Δ. Τραπεζιώτης
Για “σόου με το μπουκαλάκι”, ώστε να “ξεχαστεί” το πάρκο κατηγορεί ο Γ. Παπαναστασίου τον Δ. Τραπεζιώτη
“Ναυμαχία” στο δημοτικό συμβούλιο ανάμεσα στη δημοτική αρχή Αγρινίου και την παράταξη Τραπεζιώτη με φόντο την υδροληψία από την τεχνητή λίμνη Στράτου για την ύδρευση του Στράτου, της Λεπενούς και των Οχθίων.

Το θέμα που ανέκυψε από την παράταξη του Δ. Τραπεζιώτη μέσα από ανακοινώσεις της και την απάντηση της ΔΕΥΑ Αγρινίου συνεχίστηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου με έντονους διαξιφισμούς ανάμεσα στις δύο παρατάξεις, με αποτέλεσμα να υπάρξει ολιγόλεπτη διακοπή στη συνεδρίαση. Ο Δημήτρης Τραπεζιώτης παρουσίασε ένα μπουκάλι με νερό κίτρινου… χρώματος, ισχυριζόμενος ότι το νερό αυτό διοχετεύθηκε στο αντλιοστάσιο και το δίκτυο ύδρευσης και επικαλέστηκε εξέταση του δείγματος που έγινε σε εργαστήριο μετά από αίτημα της παράταξής του, που εντοπίζει κολοβακτηρίδια και στρεπτόκοκκο σε μεγάλα ποσοστά. Χαρακτήρισε όλες τις ενέργειες της ΔΕΥΑ Αγρινίου παράνομες, λέγοντας πως βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και ζήτησε την παραίτηση των επικεφαλής της ΔΕΥΑ Αγρινίου (του δημάρχου Γ. Παπαναστασίου ως προέδρου της και του Μίμη Σκορδόπουλου αντιπροέδρου της ΔΕΥΑ).

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου Μίμης Σκορδόπουλος απαντώντας χαρακτήρισε ψευδείς τους ισχυρισμούς Τραπεζιώτη λέγοντας ότι οι αναλύσεις της ΔΕΥΑ δείχνουν ότι το νερό είναι κατάλληλο και εφάμιλλο με αυτό από τη λίμνη Καστρακίου που υδρεύεται το Αγρίνιο. Χαρακτήρισε επίσης άγνωστου προελεύσεως το μπουκάλι με νερό που παρουσίασε ο κ.Τραπεζιώτης και ανέφερε ακόμη ότι οι εργασίες της ΔΕΥΑ Αγρινίου δεν έχουν ολοκληρωθεί, ώστε να τεθεί σε κανονική λειτουργία το αντλιοστάσιο. Η συνεδρίαση διακόπηκε όταν ο Δ. Τραπεζιώτης κινήθηκε στο σημείο από όπου τοποθετούνταν ο Μίμης Σκορδόπουλος, αναζητώντας τις αναλύσεις που εκείνος επικαλέστηκε νωρίτερα. Η απροσδόκητη αυτή κίνηση από πλευράς Τραπεζιώτη προκάλεσε επιπλέον ένταση, με αποτέλεσμα την ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης. Στη συνέχεια ο Γ. Παπαναστασίου κατηγόρησε και πάλι τον Δ. Τραπεζιώτη για “σόου με το μπουκαλάκι”, ώστε να μετριάσει τις εντυπώσεις από την έγκριση νομιμότητας της διαδικασίας ανάθεσης της μελέτης του Πάρκου.

Στο ΑγρίνιοCutlure.gr κοινοποιήθηκαν τα αποτελέσματα των αναλύσεων που επικαλείται η ΔΕΥΑ Αγρινίου