Επιβλητικός ο Παναιτωλικός στα Χανιά – 0-3 τον Πλατανιά

Mε κεκτημένη ταχύτητα μετά τη νίκη με τον Παναθηναϊκό, ο Παναιτωλικός σήμερα πέτυχε το πρώτο διπλό για τη φετινή σεζόν στα Χανιά κόντρα στον Πλατανιά. Με τα γκολ των Ντίας και Ρόσα ο Παναιτωλικός παίζοντας με αντεπιθέσεις κέρδισε άνετα 0-3 τον Πλατανιά πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση.

Στην πρώτη της κιόλας επιθετική προσπάθεια η ομάδα του Μάκη Χάβου άνοιξε το σκορ (1-0) με τον Χόρχε Ντίας να κάνει ένα εναέριο βολέ μέσα από την περιοχή του Αντώνη Κοκκαλά, μετά από ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα του Πλατανιά σε σουτ του Φάρλεϊ Ρόσα, σε μια προσπάθεια η οποία ξεκίνησε από τα πόδια του Φράνκο Μάζουρεκ. Τρία λεπτά μετά, ο Φράνκο Μάζουρεκ (ο οπόιος ήταν σε θέση οφσάιντ) λίγο έλειψε, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Δημήτρη Κυριακίδη και να δώσει αέρα δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους. Ευτυχώς για τους Κρητικούς δεν κατάφερε να πιάσει καλά την προβολή.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Πλατανιά στο 19ο λεπτό με τον Ντίντακ Ντεβέσα να κάνει πολύ όμορφη ατομική προσπάθεια αλλά σε θέση τετ α τετ με τον Κυριακίδη δεν είχε καλή ισορροπία στο τελείωμα κι έτσι ο κίπερ του Παναιτωλικού αποσόβησε τον κίνδυνο και κράτησε το υπερ τους σκορ! Λίγο πριν το ημίωρο του αγώνα, τα «καναρίνια» έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Φράνκο Μάζουρεκ να σουτάρει ψηλά άουτ από εξαιρετική θέση, ουσιαστικά προ κενής εστίας, μην καταφέρνοντας να αξιοποιήσει την πάσα του Χόρχε Ντίας. Ο Φάρλεϊ Ρόσα διπλασιάζει τελικά τα τέρματα της ομάδας του Μάκη Χάβου με ωραίο τεχνικό σουτ με το δεξί, έξω από την αντίπαλη περιοχή, λίγα λεπτά πριν στείλει ο διαιτητής τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο. Eνώ στο 45′ ο Παναιτωλικός παραλίγο να πετύχει και τρίτο γκολ με τον Κοκκαλά να διώχνιε την μπάλα, αυτή να κοντράρει στον Κλέσιο και να καταλήγει λίγο άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, ο Πλατανιάς ήταν αναγκασμένος να τα παίξει όλα για όλα και ο Γιώργος Παράσχος έκανε δύο αλλαγές με το «καλημέρα» ώστε να δώσει νέα πνοή στην ομάδα του. Ο Πατράλης μπήκε αντί του Στανισάβλιεβιτς και ο Στόιτσεφ αντί του Κοροβέση. Η ομάδα του ανέβασε πολύ την πίεσή της, αλλά δυσκολευόταν αρκετά να πατήσει περιοχή και έτσι ο Στόιτσεφ δοκίμασε δύο φορές το πόδι του στο πρώτο δεκάλεπτο του β’ ημιχρόνου, αλλά μόνο στη δεύτερη περίπτωση, απείλησε ουσιαστικά. Οι παίκτες του Μάκη Χάβου διαχειρίστηκαν πολύ καλά την υπέρ τους κατάσταση και όντες οχυρωμένοι στην άμυνά τους, κατάφεραν να ξεπεράσουν αλώβητοί αυτήν την πίεση που δέχθηκαν.

Μάλιστα, μέσα σε ένα δίλεπτο μπήκε «ταφόπλακα» στις προσπάθειες των γηπεδούχων για κάτι καλό. Στο 63’, ο Μπούντικ δεν μπόρεσε να σπρώξει από κοντά να μειώσει και μπήκε αυτός στα δίχτυα, δίχως την μπάλα, μετά το γύρισμα του Ενσικουλού. Σαν να μην έφτανε αυτό, λίγο μετά ο Πλιάτσικας δέχθηκε δεύτερη κίτρινη (στο 42’ η πρώτη) και άφησε με δέκα την ομάδα του, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο της. Από εκείνο το σημείο και μετά το ματς «έσβησε» και όπως φάνηκε από την εικόνα του παιχνιδιού στο υπόλοιπο κομμάτι, κρίθηκαν όλα εκεί. Ο Πλατανιάς έδειξε ανήμπορος να αντιδράσει, παίζοντας πλέον με παίκτη λιγότερο και οι Αγρινιώτες κράτησαν με ακόμη μεγαλύτερη ευκολία τον αντίπαλο μακριά από την περιοχή τους. Το τελευταίο τέταρτο ήταν ουσιαστικά διαδικαστικού χαρακτήρα και αγγαρεία για τους παίκτες των δύο ομάδων και απλά αυτοί του Παναιτωλικού κατάφεραν να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους, με το δεύτερο τέρμα του Ντίας (79’), ύστερα από την πάσα του Μάζουρεκ. Πιθανόν να ήταν οφσάιντ ο σκόρερ, αλλά σε ματς 3-0 λίγη σημασία έχει.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πλατανιάς (Παράσχος): Κοκκαλάς, Δημούτσος, Στανισάβλιεβιτς (46′ Στόιτσεφ), Κοροβέσης (46′ Πατράλης), Στάθης, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Πριντέτα, Ενσικουλού, Ντεβέσα (66′ Κρος), Μπούντνικ
Παναιτωλικός (Χάβος): Κυριακίδης, Λουίς Ρότσα (52′ Τσοκάνης), Μόρας, Μιχάι, Μαρινάκης, Μπεχαράνο (67′ Μπράβο), Μάρκος Πάουλο, Κλέσιο, Μάζουρεκ, Φάρλεϊ Ρόσα (59′ Ντιέγκο Λόπες), Χόρχε Ντίας