Σκορδόπουλος σε Τραπεζιώτη: Παραιτηθείτε από τον λαϊκισμό και σταματήστε τη λασπολογία

Να παραιτηθεί από το λαϊκισμό και να σταματήσει την ακροβασία μεταξύ ανευθυνότητας και άκριτης λασπολογίας καλεί τον Δ. Τραπεζιώτη ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου Μίμης Σκορδόπουλος απαντώντας στην ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Ανατροπή Τώρα» σχετικά με την υδροδρότηση των περιοχών του πρώην δήμου Στράτου. Σε ανακοίνωσή του που κοινοποιεί στοιχεία των αναλύσεων του νερού σε βρύσες κατοικιών και επιχειρήσεων της Δ.Ε. Στράτου, χαρακτηρίζει ψευδής τους ισχυρισμούς της παράταξης Τραπεζιώτη περί ακαταλληλότητας του νερού.

Αναλυτικά:
«Πρέπει επιτέλους να σταματήσετε να κινδυνολογείτε με ψέματα. Συνεχίζετε να μας κατηγορείτε ψευδώς ότι το συγκεκριμένο αντλητικό σύστημα διοχέτευε απευθείας και χωρίς καμία επεξεργασία, μέχρι και τις 27 /9/2017, στο δίκτυο ύδρευσης της Δ.Ε. Στράτου ακατάλληλο προς πόσην νερό. Όπως σας έχουμε ήδη απαντήσει, στο συγκεκριμένο αντλιοστάσιο η ΔΕΥΑΑ πραγματοποίησε όλους τους απαραίτητους ελέγχους, αναλύσεις και εργασίες – δοκιμές προκειμένου, όταν ολοκληρωθεί η απαιτούμενη διαδικασία, να μπορεί να τεθεί σε λειτουργία.
Αρμόδιες για τον έλεγχο της ποιότητας του νερού είναι αποκλειστικά οι υπηρεσίες του κράτους, οι οποίες ελέγχουν σε τακτά διαστήματα την ποιότητα του διανεμόμενου προς πόσην νερού. Σας παραθέτω λοιπόν 3 αναλύσεις από πιστοποιημένο εργαστήριο. Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν στις 21/09/2017 σε βρύσες κατοικιών και επιχειρήσεων της Δ.Ε. Στράτου και συγκεκριμένα σε Όχθια, Στράτο και Κυψέλη. Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ποιος λέει αλήθεια και ποιος κινδυνολογεί με ψέματα. Όλοι οι παράμετροι που επικαλείστε είναι στο 0 (κολοβακτηριοειδή 0, E. coli 0, Στρεπτόκοκκους 0 ).
Πιστοποιείται δηλαδή ότι οι κάτοικοι της Δ.Ε. Στράτου υδρεύονταν και υδρεύονται με τον πλέον κατάλληλο τρόπο.
Στην προτροπή σας λοιπόν να παραιτηθούμε σας καλούμε να παραιτηθείτε εσείς από τον λαϊκισμό και να σταματήσετε επιτέλους την ακροβασία μεταξύ ανευθυνότητας και άκριτης λασπολογίας».

Επισυνάπτονται τα πιστοποιητικά των αναλύσεων