Εξιχνιάστηκαν 27 κλοπές πολυτελών κινητών τηλεφώνων με σύλληψη στη Ιόνια Οδό

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου σε συνεργασία με την Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, 27 κλοπές κινητών τηλεφώνων. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και διάπραξη κλοπών, σε βάρος ενός 21χρονου ημεδαπού, ο οποίος είχε συλληφθεί φέτος τον Ιούνιο.

Ειδικότερα, στις 2-6-2017 το βράδυ, στο 68ο χιλιόμετρο της Ιονίας Οδού, οι αστυνομικοί της Ομάδας πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, πραγματοποίησαν αστυνομικό έλεγχο σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 21χρονος ημεδαπός, κατά τον οποίο βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :
• 44 πολυτελή κινητά τηλέφωνα,
• 11 μητρικές πλακέτες,
• 16 πυροτεχνήματα
Από την μεθοδική αστυνομική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου προέκυψε ότι, είχε δηλωθεί κλοπή για δώδεκα κινητά τηλέφωνα από ισάριθμους ημεδαπούς. Επιπλέον, στο πλαίσιο αστυνομικής συνεργασίας με την Interpol διαπιστώθηκε ότι είχαν κλαπεί ακόμη δεκαπέντε κινητά τηλέφωνα, τα οποία άνηκαν σε πολίτες τρίτων Χωρών, που είχαν επισκεφθεί τη Χώρα μας, ενώ οι περισσότερες κλοπές είχαν διαπραχθεί σε περιοχές της Αθήνας. Η συνολική αξία των κινητών τηλεφώνων ξεπερνά τις 23.000 ευρώ, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τα υπόλοιπα δεκαεπτά κινητά τηλέφωνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν αποτελούν προϊόντα κλοπής.Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 21χρονου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.