Κατηγορηματικά αντίθετος με το έργο της εκτροπής του Αχελώου ο Γ. Τσιρώνης

Ενώπιον των Θεσσαλών, ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εξέφρασε την αντίθεσή του με το έργο της εκτροπής του Αχελώου, σχολιάζοντας πως “αυτό που σήμερα λένε ότι περισσεύει μεθαύριο μπορεί να λείπει λόγω κλιματικής αλλαγής” και ζητώντας αυτάρκεια και μείωση της σπατάλης από τους αγρότες.

Στο στο 4ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Λάρισαμε θέμα “η Θεσσαλία της επόμενης μέρας” μίλησε ο Αν. ΥΠΑΑΤ, Γ. Τσιρώνης , την Τρίτη 10/10.,όπου αναφέρθηκε σε μια σειρά σημαντικών και επίκαιρων θεμάτων που απασχολούν τους παραγωγούς. Ειδική αναφορά έκανε στο θέμα του Αχελώου, με αφορμή τα όσα πρόσφατα έχουν ειπωθεί περί συνέχισης του έργου της εκτροπής. Ο αν. Υπουργός εξέφρασε την αντίθεσή του, στηρίζοντας τα επιχειρήματά του στις υπέρογκες χρεώσεις που θα επιφέρει μια πιθανή μελλοντική ιδιωτικοποίηση του έργου με κίνδυνο όπως είπε, οι αγρότες της Θεσσαλίας να είναι τελικά “όμηροι ενός φαραωνικού έργου”, εξηγώντας πως η λύση είναι η σωστή διαχείριση του νερού.

Συγκεκριμένα είπε: “Μιας και μιλάμε για νερό, ακόμα και με την βέλτιστη και πιο χρηστή διαχείριση, ένα λάθος σχέδιο θα οδηγήσει σε λάθος αποτελέσματα: Θέλετε να είστε όμηροι φαραωνικών έργων; Θέλετε να σπαταλάτε νερό και να το αναζητάτε αλλού; Αυτό δεν γίνεται πλέον σε κανένα μέρος του κόσμου και θα ξαναφέρω για παράδειγμα το Ισραήλ. Να θυμίσω ότι αρκετοί από όσους υπερασπίζονται το έργο, ταυτόχρονα υπερασπίζονται την ιδιωτικοποίηση του νερού. Ξέρετε τι κίνδυνο έχετε εάν σε μία διαφορετική πολιτική συγκυρία ιδιωτικοποιηθεί το έργο και πόσο θα σας χρεώνεται η μελλοντική του συντήρηση; Ξέρετε εάν αυτό που σήμερα λένε ότι περισσεύει μεθαύριο μπορεί να λείπει λόγω κλιματικής αλλαγής; Προτιμώ αγρότες αυτάρκεις και όχι αγρότες όμηρους της σπατάλης”.