Το “μπαλάκι” στο δήμο Μεσολογγίου για τις μονάδες βιορευστών στο Ευηνοχώρι

“Θέλει πραγματικά ο δήμαρχος να σταματήσει το έγκλημα που συντελείται στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού;” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Πολιτών “Λιμνοθάλαζζα” σχετικά με την αίτηση ακύρωσης της απόφασης της πολεοδομίας του Δήμου για την επανεκκίνηση των εργασιών στις 4 μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιορευστών στο Ευηνοχώρι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :
Τη Δευτέρα, 9/10, επιδόθηκε στις υπηρεσίες του Δήμου Ι.Π.Μεσολογγίου αίτηση ακύρωσης της απόφασης της πολεοδομίας του Δήμου για την επανεκκίνηση των εργασιών στις 4 μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιορευστών.
Σήμερα, Πέμπτη 12/10, τρεις μέρες μετά, σε παρέμβασή μας στο Δημαρχείο της πόλης επιβεβαιώσαμε την προκλητική αδιαφορία του Δήμου, η οποία θέτει άμεσα τον κίνδυνο να χαθεί η δυνατότητα παύσης εκ νέου των εργασιών. Η αίτηση αυτή αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για το Δήμαρχο να παύσει τις εργασίες κατασκευής των μονάδων, υλοποιώντας έμπρακτα τις δύο ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Απ’ όλα τα παραπάνω ανακύπτει ένα αμείλικτο ερώτημα: Θέλει πραγματικά ο δήμαρχος να σταματήσει το έγκλημα που συντελείται στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού;